ГУРОВИЋ ЋЕ РОБИЈАТИ КОД МАМЕ: У свој стан не сме због забране приласка

0

Бивши кошаркашки репрезентативац Милан Гуровић прихватио је кривицу за брутално пребијање Тање (43) и Милице Гуровић (16), која укључује и забрану приласка и комуницирања са жртвама у наредних шест месеци. Гуровић није хтео да даје изјаве медијима

Гуровић је осуђен јуче на 10 месеци кућног затвора пошто је признао да је у среду око 21 сат, у стану на Новом Београду, тукао супругу Тању и ћерку Милицу (16)!

ФОТО: Н.С.

Гуровић је, како је за Курир потврдила Ивана Милекић, портпарол Трећег основног тужилаштва у Београду, са овим тужилаштвом склопио споразум о признању кривице, на основу ког му је изречена казна кућног затвора, али и забрана приласка и комуницирања са супругом и ћерком у трајању од шест месеци. У споразуму, који је потом потврдио и суд, кошаркашу је забрањено да супрузи и ћерки приђе на мање од 300 метара.

Милан Гуровић, подсетимо, ухапшен је у среду пошто су га жена и ћерка пријавиле полицији и испричале да их је брутално тукао. Како Курир незванично сазнаје, он је јуче рано ујутру, пошто је из полицијског притвора доведен на саслушање у зграду тужилаштва, мирно и сталожено признао оптужбе о породичном насиљу.

– Мирно је прихватио кривицу и казну која му је одређена. Како не може да се враћа у породични стан на Новом Београду, казну ће издржавати у стану мајке у Новом Саду. Упозорен је да, уколико прекрши правила боравка у кућном затвору, ову казну мораће да одслужи у затворској установи – објашњава саговорник Курира и додаје да ће казну служити без наногице, али да ће повереник, који ће му бити додељен, проверавати да ли се придржава закона.

У споразуму који је потписао, како сазнајемо, Гуровић је до детаља признао да је кобне вечери дошао кући око 21 сат и, после краће свађе и увреда на рачун супруге, физички насрнуо најпре на њу, а потом и на њихову ћерку, која је покушала да одбрани мајку. – Кошаркаш је скочио на супругу, ударио је два пута песницом у главу, а затим је обема рукама ухватио за врат и почео да је стеже. Жена је успела да се отргне, али ју је он сустигао у дневној соби, гурнуо је на под и почео да је чупа за косу и шутира – наводи се у пресуди која је донета на основу Гуровићевог признања.

У истом споразуму он је признао да је, док је ударао супругу, претио да ће их све „убити и заклати“. Док је тукао жену, како је утврђено, у стан је дошла и њихова ћерка, а он је физички насрнуо и на њу.

Побегао џипом Отишао право код мајке у Нови Сад Милан Гуровић јуче је око 12.50 сати, са капуљачом преко лица, истрчао из зграде суда и утрчао у џип који га је чекао испред. Из суда је отишао код мајке у Нови Сад, а испред њене зграде појавио се са наочарима за сунце и кесом у рукама. Он није желео да даје било какве изјаве, као ни његова мајка. – Ни случајно нећу да дајем изјаве, а неће ни он. Оставите га на миру, доста му је свега. Што је причао, причао је – кратко је јуче рекла мајка кошаркаша.

Ћерка бранила маму

– Признао је да је Милици лупио шамар, од ког је она пала на фотељу, а када је устала, почео је да је чупа и удара песницама по глави. Када је мајка истрчала из стана да дозове помоћ, а Гуровић и ћерка за њом, он је Милицу ухватио за вилицу и ударао главом о степенице – утврђено је пресудом, коју је кошаркаш прихватио.

Милан Гуровић је у признању суду потврдио и да се потом вратио у стан и сео да вечера.

               ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!