Прочитај ми чланак

Ево где у Београду може да се изнајми стан за 300 евра

0

Оптималан износ који просечан Србин може да приушти за изнајмљивање стана у Београду вероватно не прелази 300 евра. До пре годину или две, избор станова по овој цени је био сасвим пристојан, али прилике на тржишту некретнина су се драстично промениле, па сада за ову суму понуда није велика. У овом тренутку за 300 евра може да се нађе или добро намештен мањи стан, скучена гарсоњера у центру престонице или простран, али празан стан.

Како бисмо проверили у којим условима може да се живи са месечним буџетом од 300 евра, детаљно смо “пречешљали” огласе на различитим агенцијама за издавање некретнина.

У зависности од локације и опремљености, за тај новац може да се пронађе гарсоњера, али и простран стан од 70 квадрата.

Највећи избор гарсоњера

На једној од агенција за некретнине пронашли смо поптуно опремљен, модеран стан за 300 евра.

Међутим, у питању је гарсоњера од тридесетак квадрата, те у њој има места само за једну особу.

Такође, овај стан налази се у Котежу, што можда није најбоља опција за оне подстанаре којима због, рецимо посла, више одговара локација ближа центру града.

А у центру града, са буџетом од 300 евра, такође може да се пронађе стан – али врло скучен.

У питању је гарсоњера од свега 18 квадрата на Врачару, у близини Каленић пијаце. У питању је стан у кући, а будући закупци грејаће се на ТА пећ.

Гарсоњера

За исти новац може да се нађе и 20 квадрата у Јужном Булевару.

За 300 евра може и 35 квадрата

За 300 евра месечно, може да се пронађе и једноипособан стан у Земуну.

У питању је стан у дворишту, површине 35 квадрата. Свакако није у питању луксузан стан, али јесте намештен. Такође, није повезан на централно грејање, већ се користи ТА пећ.

Међу огласима смо успели да пронађемо и једноипособан стан у насељу Војводе Влаховића. Реч је о намештеном стану од 35 квадрата у згради, са једном одвојеном спаваћом собом, будући станари ће се грејати на струју, а уколико су возачи, имаће и своје паркинг место у дворишту зграде.
Већи станови углавном ненамештени

Изненађујуће, успели смо да пронађемо и двоипособан стан за месечни закуп од 300 евра – у Железнику.

Како се наводи у тексту огласа, у питању је стан од седамдесетак квадрата, терасом, две спаваће собе, централним грејањем – али, има и једна “цака”.

Наиме, ово је стан који је полунамештен – потребно је обезбедити трпезаријски сто, шпорет и рерну, као и намештај за обе спаваће собе.

Иако је ово, на први поглед, пристојна цена за ту структуру и квадратуру стана, куповина намештаја свакако је велики трошак, па ово можда није најбоља опција за оне подстанаре који не поседују комаде који фале.

За двособне станове има још доста понуда за овај месечни буџет. и ту се јавља исти проблем, па су неки од тих станова у потпуности ненамештени.

Још једно место надомак Београда у којем смо успели да пронађемо стан за 300 евра, и то трособни, је Младеновац. Стан за који је потребно месечно издвојити по 300 евра је, међутим, потпуно празан.

У Железнику смо чак успели да пронађемо стан за који је месечно потребно плаћати кирију од 300 евра, а притом има чак четири собе. У питању је некретнина од 70 квадрата, и то стан у кући, не у згради. Како власник наводи у огласу, стан има дневну собу са трпезаријом и кухињом, купатилом три спаваће собе, терасу и двориште. Иако звучи идеално, и у овом огласу наишли смо на проблем због којег ће многи подстанари одустати од селидбе. У питању је његова опремљеност, заправо неопремљеност, с обзиром на то да у стану не постоји ни један једини комад намештаја.