ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА ДО НГ: Три дана снега и дебели минус, ево када нам стиже зима

0

Како показује дугорочна прогноза Републичког хидрометеоролошког завода, у наредних 30 дана смењиваће се сунце, ветар, киша и снег

Први снег у Србији очекује се 8. децембра, али ће се због високих температура брзо отопити, најављују метеоролози. Према њиховим речима, праве зиме са пуно снега и температурама испод нуле чекају нас тек од јануара.

foto:N.Skenderija

 

Како показује дугорочна прогноза Републичког хидрометеоролошког завода, у наредних 30 дана смењиваће се сунце, ветар, киша и снег. Јутарња температура ће се кретати од минус два до пет, док ће највиша дневна бити око 10 степени. Први снег, који ће пасти почетком следећег месеца, неће се задржати у нижим крајевима, а формирање снежног покривача могуће је само у планинским пределима.

Метеоролог Бранко Бјелић из РХМЗ каже да временска прогноза показује да су пред нама дани уобичајени за ово доба године.

– Према садашњим показатељима, Србија ће се забелети почетком децембра, али ће се ретко где снег задржати, пошто ће температуре бити у плусу. Прогноза показује да нас тако чекају три дана са снегом и суснежицом, 16 са јаким ветром и 11 кишовитих дана. Захлађења и „дебели“ минуси се за сада не прогнозирају до краја године. Јутарња мерења ће се кретати од минус два до пет степени, док ће се највиша дневна кретати од петог до десетог поделка. Такво време ће се задржати све до 20. децембра – каже Бјелић и додаје:

Слично време, само без снега, очекује нас и у следећих пет дана, када ће преко дана температуре бити 14 степени.

– И у недељи пред нама очекује нас време као и протеклих десетак дана, уз блажи пад температуре. Време ће бити углавном суво, у комбинацији са сунчаним и облачним периодима. Међутим, због јаког југоисточног ветра имаћемо утисак да су температуре доста ниже. Ветар ће бити најјачи на југу Баната и у Подунављу, где се очекују олујни удари. Али већ крајем следеће недеље долази до његовог слабљења. Јутарња мерења ће се кретати од три до пет степени, а дневна ће бити до 14. подеока – објашњава Бјелић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!