Прочитај ми чланак

Детаљи несреће у Београду на води: Возач (19) био дрогиран, сувозач (18) у коми…

0

Лука А. (18) и Андреј П. (18) задобили су тешке повреде приликом синоћне несреће када су се преврнули колима бежећи од полиције у Булевару Вудроа Вилсона, у елитном насељу Београд на води. Возач "шкоде" Лука Ч. (19) је након несреће ухапшен, а алкотестирањем је установљен да има 0,44 промила, а на дрога тесту био је позитиван на канабис.

Младићи су били у једном локалу до поноћи, након чега су се упутили на сплавове на Савском кеју.

„Они се иначе нису дружили, али Лука А., који је седео на месту сувозача је познавао ухапшеног возача, па је своје друштво повео са њим. Међутим, када је Лука Ч., возач „шкоде“ видео полицију која му је сигнализирала да стане, кренуо је да бежи јер је имао пробну дозволу а био је у припитом стању“, наводи извор.

Како додаје, младић је дао већи гас, прошао је на више црвених светала на семафорима, а приликом благе кривине није успео да исправи возило и закуцао се у у металну бандеру јавне расвете.

„У возилу је било четворо путника и возач. Луки Ч, и двојици путника није ништа, док је Лука А. био у индикованој коми, задобио је повреде руке и ноге, а Андреј П. је задобио прелом пубичне и бутне кости, повреду главе и избијено му је неколико зуба“, наводи саговорник.

Лука Ч. је задржан у полицијској станици након несреће.

Подсетимо, у Београду на води, тачније у Булевару Вудроа Вилсона, у 1.25 минута после поноћи дошло је до превртања аутомобила и том приликом теже су повређене две особе.