Прочитај ми чланак

Дејан Петар на рођендан упутио драматичан апел јавности: Угрожен живот – помозите!

0

На свој рођендан, главни одговорни уредник Србин.инфо, Дејан Петар Златановић, упутио је апел читаоцима, гледаоцима и пратиоцима Србин.инфо, да му честитају празник тако што ће, као и он, хуманитарно помоћи Зорици Вучковић, девојци која живи у кући старој 80 година, а која се већ урушава у селу Драјинац код Сврљига.

– Зорица је девојка од тридесет година, која је туђом кривицом остала без ноге и плућног крила, а сада живи сама у трошној кући без воде са социјалној помоћи од 200 евра. Она, као тешки болесник, нажалост мора сваки дан да иде двадесет до тридесет минута по воду у једном правцу, а да служба социјалне помоћи не жели да јој уопште помогне, рекао је у својој објави Дејан Петар, а затим и додао:

– Њу су сви преварили – и режимски народни посланик, који је и преко њеног случаја ушао у Скупштину Србије; и Центар за социјалну службу, који је тера да се сваки пут, са једном ногом пење на четврти спрат, када долази код њих на јављање. Зорица је остављена да у тишини умре сама.

Због тога је Златановић замолио своје гледаоце не само да Зорици помогну уплатом на њен текући рачун у Поштанској штедионици (200-122235602-67) или да је позову на њен лични број телефона 061 31 94 134,  да би она купила дрва и најпотребније ствари за живот, као и ако могу да јој помогну да нађе посао.

– Зорици је хитно потребна помоћ да би преживела зиме. Без наше помоћи она ће да страда. Апелујем и на Цркву, на локалног свештеника, да организује помоћ Зорици Вучковић, јер она страда на правди Богу и због наше лоше савести, закључио је у свом обраћању Златановић, који је уплатом на њен рачун, својим примером показао како се исто може помоћи овој нашој сестри, која с правом у страху да неће преживети ову зиму.

А шта је још поводом Зорице Вучковић рекао Дејан Петар Златановић, као шта је о себи и о свом положају у аудио интервјуу за Србин.инфо рекла сама Зорица, погледајте у видео прилогу, па о свему донесите свој ваљани суд.