Прочитај ми чланак

Блокада издајничких НАТО институција: Протест испред Владе, не дамо КиМ! (ВИДЕО)

0

Испред Владе Србије одржана је блокада издајничких институција које служе НАТО пакту и одричу се Косова и Метохије.

Блокаде су симболички почеле у 12 часова и 44 минута и то на дан почетка НАТО агресије на Србију. Протест организују Двери, ДСС, ПОКС и Заветници, а саобраћај у центру града је потпуно паралисан.

Сајт портала Србин инфо је уочи овог протеста био под до сада најјачим дДоС нападима, због чега смо били у немогућности да извештавамо уочи и на почетку блокаде.

Осим у Београду, блокаде се одржавају и у Новом Саду, Чачку и Шапцу. У Новом Саду блокирана је покрајинска Влада.

Лидер Двери Бошко Обрадовић изјавио је пред окупљенима да ускоро следе нови масовни протести, али и блокаде саобраћајница због издаје Космета.

Никола Драгићевић, посланик Заветника, у обраћању је рекао да су се окупили симболично у ово време и овај датум, да би поновили да је „НАТО поново пред нашим вратима“, не авионима, већ оделима и кравата, и да оно што су започели бомбама желе да заврше француско немачким предлогом.

Испред Владе Србије су јер немају мандат, као ни председник, да преговарају о „издаји Косова и Метохије“. Затражили су оставку председника Вучића, нове изборе на којима ће СНС кандидовати предају Косова.

„Па нека на своју листу ставе и Весну Пешић, и Ненада Чанка и Чедомира Јовановића“, рекао је посланик Заветника, додавши да се овакви скупови организују широм Србије.

Посланик и председник ПОКСа Војислав Михаиловић навео је да се сећају бомбардовања Србије и Београда, који је у то време био председник градске Скупштине.

„Данас немамо бомбе, али имамо наставак исте политике. Хил је учествовао у припремама и у Рамбујеу када су већ одлучили да ће бомбардовати нашу земљу“, рекао је он.

То што су напредњаци и у време бомбардовања били на власти, тада као радикали, уз СПС, и то што данас желе да решавају питање КиМ, Михаиловић је прокоментарисао народном „то је као да кози дате да чува купус“.

Председник и посланик Новог ДССа Милош Јовановић рекао је да је за ову једночасовну блокаду одговоран једино Александар Вучић, за кога је рекао да је извор нестабилности и да ће бити одговоран и за све што ће се дешавати. Рекао је и да Вучић мора да оде с власти, зато што је прихватањем европског плана погазио све жртве бомбардовања и ратова.

Најлегетимнији начин за одлазак с власти су избори, поручио је.
Бошко Обрадовић, председник и посланик Двери, захвалио се свима који су дошли на блокаду – „у блокираној Србији“.

Истакао је да су у Србији сви медији блокирани и да се нигде не може чути страна која је против европског предлога, додавши да је дебата блокирана и у скупштини.

Блокирано је и Тужилаштво јер не сме да покрене кривични поступак против Александра Вучића због поступака око Косова, навео је Обрадовић и осврнуо се на кампању која се води против лидера „државотворне коалиције“.

Кампања је ту јер су за целовитост Србије, рекао је Обрадовић и поручио да ако је блокирана Србија они ће блокирати саобраћај како би поручили да „издаја неће проћи“.

„Пратите преко медија како француски народ реагује на поступке ненародне власти. Ми не желимо такве слике, али нисмо мање одлучни да се боримо него што је то француски народ“, поручио Обрадовић и упитао власт како их није срамота свих хероја и жртава који су живот дали да би КиМ било дело Србије.
На његове речи да је европски предлог капитулација окупљени су узвикивали“ Издаја, издаја“.

Наредне недеље предаће кривичну пријаву против Вучића због, како је речено, кршења уставног поретка, а обратиће се и Уставном суду, да виде „да ли је жив“, најавио Обрадовић, а најавио је и даље акције и блокаде ако не дође до опозива усменог прихватања европског предлога и реаговања тужилаштва и Уставног суда.

„Ако не дође до опозива, једино решење је оставка председника и Владе Републике Србије. Оставка и као што смо поручили у свим општинама и градовима у Србији – ванредни избори“, поручио је председник Двери, а окупљени су узвикивали „оставка“.