Прочитај ми чланак

БиХ: Српска повратница претучена у породичној кући

0

Након што је рекла да нема да им да новац, један од нападача је ударио у главу

Српска повратница у Стошници код Возуће, у Федерацији БиХ, Љепосава Петковић (77) претучена је у породичној кући након што су јој две особе секиром провалиле у кућу.

Петковић је рекла да су ноћас око 2.00 часа два млађа лица секиром развалила улазна врата куће и уз претње да ће је убити тражили да им да новац.

„Рекла сам да немам, откуд ми новац“, навела је она и додала да ју је након тога један од њих ударио по глави и поломио протезу.

Прошла би, казала је, и горе да један од нападача није позвао другог да беже.

Како преноси Срна, Љепосава је испричала  да је случај пријавила полицији која је изашла на терен и одвела је у Дом здравља где је збринута.

Она је рекла је да је забринута за своју безбедност, будући да се ово дешава трећи пут и подсетила да су јој почетком новембра у ноћним часовима непозната лица покушала провалити у кућу оштетивши улазна врата, што је такође пријавила полицији у Завидовићима.

Напоменула да јој је прошле године из сушаре украдено месо док је била ван куће.

Овим поводом огласио се МУП Зеничко-добојског кантона саопштењем да је реч о разбојништву.

„Реч је о разбојништву где су два непозната лица насилно ушла у кућу и од женске особе тражили новац те се потом удаљили у непознатом правцу. Код женске особе су потом констатоване лакше телесне повреде. Полицијски службеници предузимају мере и радње на расветљавању овог случаја”, рекла је Алдина Ахмић, портпаролка МУП-а ЗДК.