Прочитај ми чланак

„АФЕРА ВЕНАЦ“: Дан када је искрен чин родољубља понижен

0

Јучерашњи дан, 24. март, тежак је за све Србе. То је датум када је НАТО пакт почео агресију на Савезну Републику Југославију. Бомбардовање је трајало 78 дана, а број жртава је био на хиљаде. Да несрећа буде још већа у бомбардовању је страдало 79 деце. Бомбе су недужним створењима прекинуле загрљај да родитељима, оставивши губитак који се више никада не може надокнадити.

Јуче је цела Србија  остала згрожена примером који је могла да види на телевизији Нова С у емисији Преглед дана.  

Printscreen

Наиме, јуче су министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић и заменик градоначелника Београда Горан Весић дошли да одају пошту страдалој деци у НАТО агресији. Испред споменика „Били смо само деца“, неко је, а открићемо касније и ко, оставо је венац и одао пошту невино страдалог деци. Тај венац је уклоњен, јер је ту морао да се стави венац министарке Дарије Кисић Тепавчевић и заменика градоначелника Београда Горана Весића.

Новинарка Јована Ћирковић је прва на свом Твитер налогу поставила тај видео, написавши: „Сметали су им венци које је неко, ПАЗИ САД, пре њих ставио да ода пошту страдалима. Брука и срамота“. А онда је тај Јованин твит видело преко 200.000 људи, за неколико сати и постао виралан.

Убрзо након тога јавио се и правник Немања Вучковић, који о открио ко је ставио венац који су засметали министарки Кисић Тепавчевић и Горану Весићу.

„Склонили су венац који су положили чланови Студентског клуба Правног факултета! Бруке једне, није све у маркетингу, неко долази да искаже поштовање и саосећање са породицама жртава. Неко је дошао из убеђења“, написао је Вучковић на Твитеру и поставио фотографије полагања венаца чланова Студентског клуба Правног факултета, чији је он председник био од 2016. до 2020. године.

„Веома лош пример се дао омладини тим јучерашњим, могу слобоно да кажем, инцидентом. Један чин искреног родољубља младих људи је скрајнут. Тај венац су ставили млади људи, студенти који памте и не заборављају жртве бомбардовања и страдалу децу, која су, да нису трагично настрадала у НАТО агресији, могла да буду вршњаци и тим младим људима који су положили венац, тако и мени“, рекла је за наш портал Јована Ћирковић и додала да је ово нечовечан чин и да није примерен никоме, а камоли једној министарки и заменику градоначелника престонице наше земље.

Подсетимо, јуче се догодио још један инцидент, овога пута мало другачијег карактера. Наиме, присталице покрета „Ослобиђење“, чији је председник Млађан Ђорђевић, јуче су хтеле да на два надвожњака на аутопуту Е-75, развију транпаренте који подсећају на годишњицу бомбардовања. Али, до тога није дошло. Бизарност целе ситуације је и у томе да су присталице покрета Ослобођење биле праћене и прислушкиване због четири транспарента, па се тако на две локације на Новом Београду нашло преко 40 припадника полиције, комуналне полиције и БИА због осморо људи.