Прочитај ми чланак

Једина српска амбуланта у Приштини пред затварањем

0

Сутра одлука о исељењу амбуланте и ЦПТ-а
Директор канцеларије за заједнице у кабинету шиптарског премијера такозване државе Косова рекао је да су данас у Приштини интензивирани разговори поводом најаве полиције да ће сутра иселити једину српску амбуланту у Приштини и „Центар за мир и толеранцију“.

Поповић је после разговора са докторком Славицом Чанковић у амбуланти рекао за агенцију Бета да ће се после данашњих разговора „видети до каквих ће се решење доћи до сутра“ за када је заказано исељење.

Поповић је додао да је његова канцеларија спремна да помогне амбуланти без обзира какво решење буде постигнуто.

Докторка Славица Чанковић казала је за Бету да је Поповић први квислиншки Србин из окупаторских власти са којим је разговарала и који се заинтересовао за проблем.

Она је, међутим, рекла да још нема коначну информацију да ли ће амбуланта сутра бити исељена. Такође је навела да је о проблем обавестила власти у Београду али да још увек није добила одговор.

„Последњих пет дана разговарала сам и са представницима ОЕБС-а, УНХЦР-а и Кфора који су дошли на мој позив. Обаветила сам их да у нашу амбуланту, поред Срба, долазе и Албанци, Роми, Горанци, сви којима је медицинска помоћ потребна. Речено ми је да они раде на томе да амбуланта остане у овим просторијама“, казала је докторка.

Према њеним речима, амбуланта може да ради безбедно једино у просторијама које су поред полиције. Амбуланту је данас посетио и приштински парох Стефо Митрић.