Прочитај ми чланак

Човић: Можда ме хапсе у среду?!

0

Тачно је да су неки кругови у полицији планирали да направе спектакл слично оном што се догодило несрећном Драгану Џајићу. Имају две варијанте. Једна је говорила да ће хапшење бити јуче ујутру, а друга да ће то бити можда у среду. Мене нико није звао – рекао је Небојша Човић, бивши потпредседник Владе и шеф Координационог тела за КиМ.

На питање да ли га је неко звао или он има своја сазнања о хапшењу, Човић је одговорио:

„Мене нико није звао, али и ја сам се некада бавио тим послом. Када сте угрожени, а ја сам био директно угрожен и можда сам још, онда је јако важно да анализирате ситуацију. Иза тога стоје кругови који су евидентно и доказано крали новац на Косову и Метохији. Ја сам из Координационог центра за КиМ отишао 1. септембра 2005. Већ почетком другог квартала 2004. тадашњи врх је лично од мене добио информације шта се радило и ко је радио одређене ствари на простору КиМ. Нажалост, ништа није предузето. Ја сам отишао и са функције и из политике – рекао је Човић у јутарњем програму ТВ Пинк.

Према његовим речима, „спиновање“ је почело на јесен 2011. године када је, како је рекао, један утицајни Слободан из једног утицајног министарства почео да врши притисак на медије да се покрене цела прича око Човића, Косова, малверзација. Човић није желео да разоткрије о ком Слободану је реч, наводећи да за сада говорити само имена, „с обзиром на то да верује да ће бити и даље приче око тога“.

„Након тога сазнајемо да је кабинет Бориса Тадића правио листу људи који су требали да буду ухапшени, да ли пре или после избора, није ми познато. Ја тачно не знам да ли сам се налазио на тој листи. Након тога се проналазе разноразни заштићени сведоци, који су тако заштићени да могу из затвора да вам шаљу претећа писма, мејлове, да могу да се са некима договарају да ће њих прећутати јер ће им ти дати 110.000 евра или ће их пустити у неке своје куће. Онда бивају пуштени из затвора, а при том су и задужили многе и службено и приватно“, рекао је Човић.

Наиме, Човић је, према сазнању Курира, још пре годину дана био обухваћен истрагом о проневери 459 милиона динара државног новца у вези са градњом станова за Србе у Косовској Митровици, а сада га је Бојан Радовановић, директор ФК Нови Пазар и власник фирме „Мастерс“, која је требало да гради станове на Косову, наводно директно довео у везу с ненаменским трошењем пара.

 

( Курир )