Прочитај ми чланак

Хрвати хоће да купе од Шиптара косметски Телеком!

0

Приштина као и 2010. покушава да приватизује ПТК. Саопштава да је пет међународних телекомуникационих компанија заинтересовано за приватизацију – Хрватски телеком (у већинском власништву Дојче телекома из Немачке), Alb телеком из Албаније (у већинском власништву Калик групације и Турк телекома из Турске), Ораском телеком из Египта, Телеком Аустрије и Сабафон из Јемена.

 Телеком Србија је 2010 затражио од тих компанија да повуку своје понуде, јер се ради о – како је наведено – отетој имовини Телекома Србија. У писму које је Телеком Србија послао операторима наведено је да ће, уколико се обави било каква трансакција са његовом отетом имовином на Косову и Метохији, српска компанија предузети све правне мере „пред судовима седишта понуђача, као и пред европским јурисдикцијама“.

Телеком Србија је августа 2010, у лондонском „Фајненшел тајмсу“ објавио упозорење могућим купцима да је реч о имовини насталој узурпацијом власништва и да ће се свим правним средствима борити против оних који се одлуче на куповину.

 

Оцена уставности приватизација на КиМ
Због отимања српске државне имовине на Космету Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију поднела је Уставном суду Србије захтев за оцену уставности приватизација на целој територији Косова и Метохије, објављено је на сајту те канцеларије.

Косовска влада покушава да приватизује 75 одсто акција Поште и телекомуникација Косова (ПТК-а). Према подацима које су преносили медији у Београду, према стању из 1999. године, само опрема „Телекома“ у фиксној телефонији на Косову и Метохији вредна је више од 77 милиона евра, а имовина „Телекома Косова“ – према подацима „Телекома Србије“ – представља 7,5 одсто укупне имовине „Телекома Србије“.

 

(КиМ Радио, Србин.инфо)