Прочитај ми чланак

Српска војска, понос и дика!

0

Припадници српске војне полиције одушевили све на војној вежби „Сејбер џанкшн 2012“, највећој коју је америчка војска извела у Европи у последњих двадесет година

Берлин – Браво, јунаци!

Српска војска је на правом путу да поврати стару славу, а најбољи корак у том смеру је учешће вода војне полиције на војној вежби „Сејбер џанкшн 2012“, највећој коју америчка војска изводи у Европи.

Вежба, одржана у Заједничком мултинационалном центру за готовост у Хофенфелсу у Немачкој, привукла је велику медијску пажњу у свим земљама учесницама и оцењена је највишим оценама. Ово је била највећа вежба ове врсте коју је војска САД одржала у Европи у последњих 20 година, а поред Американаца, учествовале су и хиљаде војника из 19 других држава. Међу најзапаженијима били су и Срби.

На вежби су најбољи војници из 20 земаља показали колико су спремни за копнене операције, кроз симултану комбинацију офанзивних, дефанзивних операција и операција одржавања стабилности. Акценат је био на промовисању сарадње војске САД и партнерских држава, међу којима је овог пута била и наша земља.

Поред најбољег људства које је свака од нација учесница послала у Немачку, на вежби су употребљени и најсавременији борбени авиони, хеликоптери, тенкови и борбена возила.

 

 

(Курир)