Прочитај ми чланак

Ратко Младић пребачен у болницу

0

Хаг – Бившем команданту Војске Републике Српске Ратку Младићу позлило је данас током суђења због чега је Судско вијеће одредило паузу, преноси “Blic”.
Ратку Младићу позлило на суђењу, пребачен у болницу “из предострожности”

Портпарол суда Нерма Јелачић рекла је да је Младић пребачен из суднице у болницу.

– Младић се није осјећао добро и пребачен је у болницу из предострожности – рекла је Јелачићева.

Судско вијеће је на захтјев одбране Младића, током свједочења бившег службеника за цивилна питања И политичког савјетника УНПРОФОР-а Дејвида Харланда, одредило паузу, након што је оптуженом позлило.

Харланд је претходно изјавио да бивши предсједник Републике Српске Радован Караџић није имао оперативну команду над војском у РС, јер су се подређени официри на терену обраћали Младићу, иако је о томе постојало неслагање Караџића и Младића.

На питање адвоката одбране Младића, да ли је његов утисак био да је Караџић на терену имао оперативну команду над војском РС, сведок Харланд је одговорио да “у ствари није”, додавши да су о томе постојала “различита гледања Младића и Караџића на Палама”.

Aдвокат Бранко Лукић рекао је да је Младић јутрос изгледао веома лоше.

– Младић је заиста изгледао лоше. Сви смо били изненађени јер му је до сада здравствено стање било добро – рекао је Лукић.

Према његовим ријечима, у пратњи Младића у болницу је отишао и члан његовог адвокатског тима.

Дописник Агенције Ројтерс са лица мјеста јавио је да је Младић затражио паузу непосредно по почетку процеса.

Предсједавајући судског вијећа Алфонс Ори најавио је наставак поступка за сутра.

– Ратко Младић је забринут због свог здравственог стања. Медицинска сестра га је прегледала и утврђено је да треба да буду обављени даљи прегледи. Будући да вијеће не може да процијени када ће суђење моћи да буде настављено, поступак се прекида и наставићемо са радом сутра – изјавио је судија Ори.

Секретаријату трибунала наложено је да повјерљиви извјештај о додатним резултатима љекарског прегледа преда странама у поступку.

Саслушање у предмету против генерала Ратка Младића биће настављено сутра у 9 часова, када ће бити настављено испитивање свједока Дејвида Харланда или ће се говорити о здравственом стању оптуженог, изјавила је портпарол судског дијела Трибунала Нерма Јелачић.

(Глас Српске)