Прочитај ми чланак

Олуја (уби Србина) – нова друштвена игра у Хрватској

0

Скандал: Ко убије више Срба осваја Книн
Уз места којима је пролазила Хрватска војска, уписани су тенкови, српски војници, али и хрватски војници који су приказани као већи, јачи и опаснији од српских.

Јосип Брнић патентирао је нову хрватску друштвену игру “Олуја 1995” која је слична игрици “Човече, не љути се”, а победник је онај ко побије више Срба и први уђе у Книн.

„На идеју сам дошао пре три године, слушајући што се све негативно прича о Олуји. Нисам желео да се заборави тај битан догађај за Хрватску, када смо протерали српске побуњенике,објашњава привредник Јосип Брнић (47) из околине Загреба.

“Олуја 1995” хрватска је игрица “Човече, не љути се”, а цена од 14 куна, око 220 динара. Могу да се играју четири играча, а сваки добије фигурицу и баца коцку,преносе 24sata.хр.

Старт је у околини Хрватске Костајнице. Ако играч стане на српско поље, избацује се из игре. Победник игре је онај који први успе да дође до Книна и при том побије што више српских војника.

– При дну картонске плоче налазе се основни историјски подаци о Олуји. Пазио сам да игра буде доступна сваком хрватском детету, а до сада сам патентирао 13 друштвених игара – похвалио се Брнић, који је своју нову друштвену игру заштитио код Државног завода за патенте.

 

(Курир)