Прочитај ми чланак

Михаило Меденица: Сигалу- Србине

0

stiven-sigal

На скромној, али историјској церемонији, Александар Вучић уручио је српски пасош Стивену Сигалу, који се најпре захвалио а потом демонстрирао десет начина којима можете онеспособити противника путном исправом, што је премијер историјски шаљиво прокоментарисао: “Добро да ти нисам дао докторат ко Небојшици, па с њим би могао слона да убијеш! Оно тешко, бре, укоричено, има 100 страна најмање”…

Међутим, додела пасоша Сигалу није тек шминка, већ суштина, јер тим је потезом премијер дефакто испунио сијасет обећања, која су, признајем, деловала као Тасовац на киши: нереално, смешно и помало отужно!
Рецимо, сада делује сасвим реално да следеће године просечна плата у Србији буде 500 евра, осим ако неко нема аргументе против које ће морати да објасни Сигалу кад му зазвони на врата и без много речи испресавија ко кифлу!

Дакле, и а оне буде тих 500 евра- биће!

Лично, да ми новопечени Србин покаже 100 евра И заврне руку наравно да бих рекао: “Јао,с види, 500 еврића, а будале тврде да није зелене боје”!

Друго, Сигал је најавио отварање школе аикидоа у Београду, чиме је испуњено обећање премијера о иностраним инвестицијама и отварању нових радних места!

Наиме, Вулин већ прави спиксове социјлно угрожених, незапослених, трудница, породиља, технолошких вишкова…који ће бити полазници школе аикидоа “Сигал и Алек, ненаоружани али опасни”, што ће им обезбедити лиценцу да потом отворе своје школе, такозвана мала породична предузећа, у којима ће потом они запошљавати хиљаде будућих бораца.

бНарочито радује информациа да је маса пензионера заинтересована за овај програм и да је становита Милунка из Доњег гајтана већ адаптирала некадашњи шпајиз у аикидо салу, намерена да у 92 години окупи исписнике из свог И околних села И претвори их у убилачке машине које ће и без повећања пензије знати да преживе у природи И саставе крај с крајем.

Следеће, приметна је нервоза код Хрвата који су очекивали да се наоружамо руским системом С- 300, али на Стивена Сигала нису рачуна ни у лудилу, и већ су у преговорима са Џеки Ченом, који је још ономад, када је Александар Вучић с рамена положио камен темељац од четири тоне за “Београд на води” изјавио: “Људи, једно је филм али овај човек не глуми, не бих се ја њему замерао, заиста, извините, пи.ка сам”!

На послетку, дајући кратку али историјски довољно дугачку изјаву за медије, премијер је упозорио господина Сигала да пасош увек носи у унутрашњем џепу јакне, подсетивши на немили догађај када је у градском превозу његовом брату неко из задњег џепа фармерки украо личну карту и претплати се на безобразне тв канале, наручио онај “веногел” иако сви знају да Вучићи не кубуре с проширеним венама већ видицима и пробијао кордоне полиције претећи: “Знаш ти ко сам ја- онај с ове личне карте, бре! Ај сад бежи да не зовем брата овог чија је лична карта, идем на подварак код родитеља Синише Малог који ће ме на први поглед можда заменити с овим ликом с личњака, али док провале ја ћу веч два тањира да сабијем”…

– Господин Сигал ће највероватније представљати нашу делегацију током следеће рундеб преговора у Бриселу, па очекујем да нам уз извињеје врате Косово и Метохију, а опозицији поручујем- ако хоћете изборе имаћете их, само што уводимо ново изборно правило: сви ће морати да предају папирић Сигалу пре убацивања у кутију, па ако им се омаши да погрешно гласају Стивен ће им показати 25 начина како гласачким листићем сломити руку на три дела заблуделом гласачу…- поново је историјски шаљиво, како само њему доликује, саопштио шерет из Немањине 11.

(Два у један)