Прочитај ми чланак

Милосрдни анђео донео смрт: Сваког дана једно дете оболи од рака !

0

Сваког дана у Србији једно дете оболи од ове опаке болести и да у Дечјој болници увек има двадесетак деце на лечењу, истакла је Љиљана Сунајко.

Сваког дана једно дете у Србији оболи од рака а једно умре од те болести, показују подаци Националног удружења родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР). Према речима Љиљане Сунајко, координатора у новосадском огранку ове организације, на Онколошком одељењу Дечје болнице у нашем граду тренутно има двадесетак оболеле деце.

– Нажалост, немамо тачне податке о броју оболелих у Новом Саду, просто због специфичног лечења које траје две године али оно што могу да вам кажем јесте да сваког дана у Србији једно дете оболи од ове опаке болести и да у Дечјој болници увек има двадесетак деце на лечењу – истакла је за ННС Љиљана Сунајко.

Више од 400 деце се лечи од рака током године у Србији, а проценат излечења је велики и њих 60 одсто има срећу да се излечи. Најчешће малигно обољење код деце је акутна леукемија, где је проценат излечења највећи, а терапија траје 105 недеља.

 

( Курир )