Прочитај ми чланак

Конузин приредио опроштајни пријем

0

Амбасадор Руске федерације у Београду Александар Конузин приредио је вечерас опроштајни пријем, коме је присуствовао патријарх Иринеј и  председник Србије Томислав Николић.

 Опраштајући се, тешка срца, како је навео, од Србије и српског народа, Конузин је изјавио да на њега велики утисак оставља енергија коју нова влада улаже у развој српско руске сарадње.

Он је захвалио и претходној влади на сарадњи, подсетивши да је са том владом склопљен и енергетски споразум, чиме је и отпочета сарадња у овом домену од великог значаја за обе земље.

Конузин, који ускоро одлази са места амбасадора у Београду, такође је изразио захвалност министарству спољних и унутрашњих послова, а нарочито Српској православној цркви и патријарху Иринеју, који је присуствовао пријему, као и „свој српској интелигенцији“.

Председник Србије Томислав Николић истакао је да Конузин у овој земљи, која је, како је рекао, „његова кућа“, није био само „радо виђен гост“ већ и добар домаћин.

Захваливши му на свему што је учинио за Србију, Николић је пожелео руском амбасадору срећан пут и све најбоље, са жељом да се увек радо враћа „својој кући, Србији“.

Пријему су присуствовали и председник Скупштине Србије Небојша Стефановић, саветник председника Србије Марко Ђурић, министри Алиса Марић, Братислав Цветковић, Велимир Илић и Милан Бачевић, председник Скупштине града Београда Александар Антић…

На пријему су били и стални координатор УН у Србији Вилијам Инфанте и шеф делегације ЕУ у Србији Венсан Дежер.

Такође пријему су присуствовали и тужилац Владимир Вукчевић, председница Високог савета судства Ната Месаревић, Драгољуб Мићуновић и Борислав Стефановић из ДС, лидер СПО ВУк Драшковић, ДС С Војилсав Коштуница, ЛДП-а Чедомир Јовановић, НП Маја Гојковић…

Из света привреде присутни су били између осталих и председник ПКС Милош Бугарин, привредници Миодраг Костић и Бранислав Грујић и бројни други гости из јавног живота Србије као и представници амбасада у Београду.

 

П.С. ПОНЕДЕЉАК 17.09.2012…..У 18 САТИ …ДЕЛИГРАДСКА ИСПРЕД РУСКЕ АМБАСАДЕ……..ИСПРАЋАЈ КОНУЗИНА ……ДОЂИТЕ ДА ГА ДОСТОЈАНСТВЕНО ИСПРАТИМО ….

(Танјуг, Бета)