Прочитај ми чланак

Због неузвраћене љубави Српкиња скочила са зграде у Њујорку

0

Несрећно заљубљена Маријана Бего, власница галерије на Медисон авенији у Њујорку, оставила је писмо од 100 исписаних страница за собом, пошто је скочила са крова, и тај манифест назвала је “Најромантичнијом причом свих времена“!

У питању је тестамент који може да сведочи о њеној љубави према уметности, и према пословном али и емотивном партнеру са којим је била скоро 20 година, Кедури Езару (46), којег никада није “научила да престане да воли“, чак и годинама након што су раскинули.

– Како је могла да дозволи да се такио нешто деси? – написала је користећи веома лош енглески, констатно се позивајући на себе у трећем лицу, и то послала рођаки Ивани Ристић у Србију.

– Читавог свог живота имала је жељу, и шта сад има од тога??! Нема мужа, нема децу, нема уштеђевину, здравствено осигурање, ма било какву подршку! – писала је Маријана.

Мислили да ју је ударио ауто!
Маријана је скочивши са своје галерије од пет спратова пронађена како лежи непомично на улици.
Полиција је мислила да је у питању саобраћајна несрећа! Била је превезена у Ленокс Хил болницу, где су је прогласили мртвом.

Уредно одевена Маријана (54) скочила је 22. децембра са Бего-Езар галерије којој је посветила многе године.

Последњих недеља мучила се у дуговима, и констатно размишљала како је њен живот достигао тако ниску тачку.

Последња кап, заправо, била је то када је Езар укинуо њено здравствено осигурање и кредитну картицу, иако је она тада имала поломљену руку и требало је да иде на разне терапије.

Покушала је да му се супротстави 18. октобра, међутим то није добро прошло.

Маријана Бего: Написала пред смрт писмо од 100 страна
– Рекао јој је “Одлази. Само трошиш новац. Не могу да те поднесем, зато или ћеш ти отићи или ћу ја!“ – написала је Маријана.

Пријатељи не могу да верују да је скочила!
Маријанини пријатељи из Њујорка је описују као ексцентричну, откачени жену, јединственог стила облачења, што није било чудно с обзиром да су сви људи који се баве таквим посом били једноставно такви.
Међутим, њена изненадна одлука да оконча себи живот их је веома изненадила.
– Просто не могу да поверујем да је стварно скочила. Можда је био у питању овај стресан период – рекао је један њен пријатељ.

То ју је само водило у све веће стање депресије, а неузвраћена љубав ју је практично доводила до лудила.

“Цело тело јој се тресе, није могла саму себе да препозна“, писала је у трећем лицу о себи.
Када је увидела да се радови у њеној галерији слабо продају, и да све свакако пропада, оног момента када је послала своје писмо скочила је и убила се.

Ивана Ристић је сазнала за Маријанину смрт баш тим путем, кроз писмо, неколико дана касније.

– Она је била моја подршка, сунце, узор. Као мала писала сам у свом дневнику да бих желела да ми је она мајка – стигло је из Србије Посту путем имејла.

Упркос Маријаниним новчаним проблемима, срце је осећало највећу бол, јер ју је заправо губитак вољене особе довео до тога да сама себи одузме живот, и да се осећа остављено, изиграно, и да мисли да је остала сама. Езар још није дао свој коментар.

Нико није имао појма да је била у депресији!

Фотограф Сандра Готлиб каже како је Маријана изгубила своју искру недавно. “Некако се чинила уморна, нервозна. Није могла да се носи са свим стварима које су јој се дешабале“, рекла је Сандра.

Међутим, нико није знао с чим се све тачно она носи, и колико је њу то тиштило.

 

(Ало)