• Почетна
  • ДРУШТВО
  • Гробарски кутак 23.09.2012. Партизан бројао до пет, два гола Стефана Шћеповића
Прочитај ми чланак

Гробарски кутак 23.09.2012. Партизан бројао до пет, два гола Стефана Шћеповића

0

Партизан ће ако овако настави размазити своје навијаче. Поново су црно-бели били распуцани на свом стадиону, а нова жртва била је Слобода Поинт – 5:0.
Осим првих десетак минута, када су гости показали зубе, остатак меча је протекао у доминацији играча Партизана.

Виђена је течна игра црно-белих, кратким пасовима су лако освајали терен и долазили у прилике за гол, којих је било заиста много.Да није било расположеног голмана Слободе, Ранковића, још неколико лопти би завршило иза његових леђа.

Партизан – Слобода 5:0 (2:0)

Стадион Партизана. Гледалаца: 3.273. Судија: Александар Васић. Помоћници: Бранко Павловић, Зоран Мићановић.

ПАРТИЗАН: Стојковић, Миљковић, Остојић, Иванов, Лазевски, Камара, Л. Марковић, С. Илић, Јојић, Нинковић, С. Шћеповић.

СЛОБОДА: Ранковић, Василић, Кнежевић, Стајић, Марић, Пилиповић, Пејовић, Бељић, Тијаго, Ловрић, Ранђеловић.

ТОК МЕЧА:

7′ – Гости играју отворено, чини се да су чак и бољи ривал на старту меча. Виђен је солидан покушај Бељића са 17 метара, али се испречио Лазевски и изблокирао играча Слободе.

8′ – Ранђеловић је упослио Тијага између два дефанзивца Партизана, Бразилац је изашао сам пред Стојковића, али га је Лазевски сустигао у казненом простору, уклизао и одузео му лопту без фаула, иако се Тијаго бунио.

11′ – Сјајно је Нинковић упослио Стефана Шћеповића, који се још боље убацио у простор, улетео је у шеснаестерац гостију искоса, покушао да асистира Саши Илићу у петерац, али је интервенисао Кнежевић, рефлексно поставивши ногу.

17′ – Стефан Шћеповић је био у одличној прилици! Уштоповао је лопту после центаршута Лазара Марковића са десне стране и шутирао са седам метара из окрета, али недовољно јако, па је голман гостију Ранковић одбранио ногом.

18′ – Партизан је преузео конце игре у своје руке…

19′ – Поново се Стефан Шћеповић нашао у одличној прилици! Након корнера који је извео Лазар Марковић, центарфор црно-белих је био највиши у скоку, гађао под пречку, али је Ранковић парадом одбранио.

21′ – ГОООООООООООООООООООООООООООООЛ!!! 1:0 за Партизан, Лазар Марковић!

Нинковић је повео акцију, додао до Саше Илића, који је из прве “спојио” Лазара Марковића са голом, а Маркец је рутински, ударцем по земљи у даљи угао, савладао Ранковића.

28′ – Стефан Шћеповић је избегао офсајд замку, али је Ловрић интервенисао и на кратко отклонио опасност, јер је лопта дошла до Лазара Марковића, који је покушао да пласира лопту по земљи у гол гостију, али је био непрецизан.

30′ – Лазар Марковић је био на истом место као приликом постизања првог гола, само што је овај пут лобовао Ранковића, иако је могао да заврши акцију као у 21. минуту, чак и да асистира Стефану Шћеповићу! Лошта је завршила на мрежи изнад пречке.

37′ – Лазар Марковић је центрирао на главу Нинковићу, који је био на неколико метара од гола, али је лопта “бежала” од њега, па је његов покушај главом у паду лако укротио Ранковић.

39′ – ГОООООООООООООООООООООООООООООЛ!!! 2:0 за Партизан, Нинковић!

Лазар Марковић се на десној страни дриблингом ослободио чувара, центрирао на други крај казненог простора, где је био Нинковић, који је циљао доњи леви угао и савладао Ранковића. Лопта је на путу до мреже закачила двојицу играча из Ужица.

44′ – Опасна контра играча Слободе! Тијаго је упослио Стајића на левој страни у шеснаестерцу Партизана, а овај видео самог Ранђеловића. Ипак, додавање је било преслабо, па је Иванов уклизао и отклонио опасност.

45+2′ – Лазар Марковић је изнешен са терена са болном гримасом на лицу и чини се да неће моћи да настави меч.

45+3′ – Солидан покушај Нинковића из слободног ударца са 18 метара, али је лопта отишла преко гола.

ПОЛУВРЕМЕ

46′ – Лазар Марковић, као што се и претпоставило неће наставити дуел, па је уместо њега заиграо Томић.

48′ – Јојић је прошао по десној страни, упутио повратни пас на ивицу шеснаестерца, лопту је прескочио Стефан Шћеповић, а на њу налетео Нинковић. Гађао је доњи леви угао, али је Ранковић сјајно интервенисао!

52′ – Нинковић је дриблингом пребацио Бељића у шеснаестерцу, затим пребацио лопту са десне на леву ногу, али је Ранковић одбранио покушај Партизановог везисте!

53′ – Ранђеловић је распалио са 17 метара, Стојковић се испружио колико је дуг, одбранио, лопта се одбила у петерац, али је Василић био преспор, пропустивши прилику да је закуца у мрежу!

59′ – Колосална прилика за Стефана Шћеповића! Упослио га је Нинковић кроз шуму ногу, а нападач црно-белих изашао сам пред Ранковића, али је очајно шутирао, право у излетелог голмана гостију.

63′ – Томић је окушао ударац са око 20 метара, али је лопта отишла далеко преко гола.

68′ – ГОООООООООООООООООООООООООООООЛ!!! 3:0 за Партизан, С. Шћеповић!

68′ – Нинковић је параболом пронашао Стефана Шћеповића у срцу казненог простора, а центарфор Партизана иако окружен тројицом противничких играча, неометан прима лопту и закуцава је у мрежу Ранковића.

71′ – По једна измена у обе екипе. У екипи Партизана, изашао је Саша Илић, а ушао Марко Шћеповић, док је код гостију, Стајића заменио Мемедовић.

73′ – Ћулибрк мења Ранђеловића у екипи Слободе.

74′ – Мемедовић је прихватио лопту искоса са десне стране, закорачио у казнени простот Партизана, шутирао по земљи у даљи угао, али био је то лак плен за Стојковића.

77′ – ГОООООООООООООООООООООООООООООЛ!!! 4:0 за Партизан, Иванов!

Корнер са леве стране извео је Томић, центрирао је оштро у петерац, Миљковић шутирао главом, Ранковић одбранио, али је лопта пала право на ногу Иванову, а Бугарин је прикуцао са пола метра.

80′ – Камара је зарадио жути картон.

82′ – Бељић је центрирао у петерац по земљи са десне стране, Тијаго се убацио испред Остојића, али није успео да захвати лопту са два-три метра, засметао му је Остојић.

85′ – Последња измена у Партизану. Изашао је Камара, а ушао Саша Марковић.

87′ – Код Ужичана Пурић мења Бељића.

90′ – Марић је извео слободан ударац са 17 метара, лопта на путу до гола закачила Мемедовића, што је умало збунило Стојковића.

90′ – ГОООООООООООООООООООООООООООООЛ!!! 5:0 за Партизан, С. Шћеповић!

Марко Шћеповић је пропустио прилику да савлада Ранковића јер је отишао превише искоса, али је зато центрирао ка брату, који је главом са седам метара шутирао под пречку. При том је Ловрић док је био у голу ударио лопту руком у покушају да је избије и зарадио жути картон.

 

Вујошевић: Проблеми постоје да би се решавали.
У речнику заљубљеника у Партизан, Фуенлабрада је свето место – рекао је Душко Вујошевић, тренер најбољег српског тима после утакмице између Партизана МТС и Фуенлабраде. Историјске, како су је окарактерисали Шпанци. Сви знамо зашто. Оне који не знају, подсетићемо – из овог градића у близини Мадрида, Партизан је пре 20 година кренуо у поход на највећи успех у историји клуба – освајање европског трона.

Црно-бели добро памте како их је Фуенлабрада прихватила у тренуцима када су протерани из свог дома. Али, искрено, нисмо очекивали да у Фуенлабради и 20 година касније још памте, славе, поштују и толико воле Партизан. Е, то је за сваку похвалу.

Колико су се црно-беле боје увукле под кожу љубитеља магичне игре у овом месту, најбоље показују пуне трибине „Фернандо Мартин“ арене, овације које су дочекале и испратиле неку нову генерацију црно-белих момака. „Партизан, Партизан!“ орило се двораном док су наследници Даниловића и Ђорђевића неуморно отпоздрављали публици.

А, између тих аплауза, навијачи су уживали у одличној партији свог клуба – Фуенлабраде, њеном страшном шуту за три поена захваљујући којем је већ у првом полувремену питање победника решено. Покушавали су црно-бели да узврате, али тек понеки бљесак није био довољан. Домаћин је славио убедљивих 89:64.

И није фраза, али резултат овде заиста никога није занимао. Био је то дуел два блиска клуба, сусрет пријатеља, прави „фестивал спорта“, „магија кошарке“. Тим речима су Шпанци описали овај мали празник.

– Били су бољи – кратко је оценио Вујошевић. – Укључивање повратника у тим који је већ био створио неку хемију, у овом тренутку представља проблем. Али, проблеми и постоје да би се решавали.

Црно-бели су јуче мало одмарали, мало тренирали, а мало и скитали Мадридом. Пре повратка кући, поново ће изаћи на мегдан старим пријатељима. Данас у 11 часова и – публика неће присуствовати мечу.

За црно-беле ће то бити генерална проба пред наступајућу сезону. У току недеље ће се представити навијачима – у уторак на Калемегдану, дан касније и новинарима. Преостало време провешће „ударајући“ глазуру.

Партизан МТС отвара сезону у АБА лиги – против Задра, у петак у „Пиониру“.

 

Бешовић напушта црно-беле.
Немања Бешовић је званично затражио раскид уговора са Партизаном МТС! Талентовани центар је то потврдио у изјави за Мондо, а истакао је два разлога због чега је одлучио да напусти редове шампиона Србије:

– У петак сам поднео захтев за раскид уговора. Разлози су неадекватно понашање према мени и неисплаћене зараде, с тим да је ово друго мање важно.

Бешовић није много играо у припремним утакмицама, иако је у финишу прошле сезоне добијао значајну минутажу:

– Играо сам врло мало, или нимало. Не бих да улазим у детаље зашто је било тако, али могу да кажем да сам тренирао максимално и био максимално дисциплинован. Са те стране сигурно нема шта да ми се замери. Ја бих најрадије остао у Партизану, али под овим околностима не верујем да ће се то десити.

 

(Спортски Журнал)