• Почетна
  • СПОРТ
  • Душан Тадић: Ма, какав страх, радујем се победи на Максимиру!
Прочитај ми чланак

Душан Тадић: Ма, какав страх, радујем се победи на Максимиру!

0

Tadicr(Новости)
Уздају се Хрвати у “пакао” на трибинама “Максимира”. Дупке пун стадион, пошто су карте експресно распродате, непријатељска атмосфера која би требала да измакне тло под ногама фудбалерима Србије, један је од адута на које рачунају у комшилуку.

Ипак, ако је судити бар по изјавама наших репрезентативаца, они се амбијенту у Загребу – радују!

Две последње пријатељске утакмице одиграли су у Сент Галену и Никозији, пред шачицом гледалаца, па се ни головима и победама нису порадовали како доликује у тој мучној атмосфери.

– Ма, какав страх од пуног стадиона, чека нас атмосфера којој се сваки фудбалер радује! Мени је драго што ће бити пун стадион, без обзира што нас неће дочекати аплаузима, али све је боље од оне тишине на стадиону као на Кипру – одмахује Душан Тадић. – Свима ће бити додатни подстицај да играју пред пуном трибинама,да би победили; не постоји ниједан разлог зашто бисмо се тога плашили.

Разлога за зебњу, ипак, има. Загреб је прекретница за репрезентацију Србије: само победа оставља “орлове” као равноправног такмаца у трци за СП.

– Ситуација није идеална, али победом све окрећемо за 180 степени. Уверен сам да можемо до тријумфа. Тимском игром, дисциплиновано, борбено до последње секунде, уз неоспоран квалитет, моћи ћемо да савладамо Хрватску, којој признајем да има одличну репрезентацију. И баш то је додатни мотив за нас, јер када направиш добар резултат против тако јаког ривала, још на његовом терену, сам тај успех двоструко добија на значају.

По српској левој страни очекује се опасан дуел: Душан Тадић, можда најбољи наш играч у досадашњем делу квалификација, против капитена Хрватске, Дарија Срне, који има у ногама 100 наступа за “ватрене”!

– Одличан играч! Веома га ценим, као и много других играча Хрватске. Али није ово игра “један на један”, снаге ће одмерити тимови. Поштовање за комшије, међутим, нећемо много размишљати о њима, гледаћемо да наши квалитети испливају на терену “Максимира”.

Иако се трудим да још не размишљам о утакмици, волим да идем корак по корак, па сам фокусиран на наредни изазов Твентеа, не могу да се изолујем од приче људи око мене. Траже победу, учинићемо све да тако буде – шири оптимизам брзоноги нападач Твентеа Душан Тадић.