Прочитај ми чланак

Медији: Несторовић кандидат СПС за градоначелника Београда?

0

Доктор Бранимир Несторовић ће бити први на листи Социјалистичке партије Србије за град Београд, договорено је на састанку руководства СНС-а и СПС-а, сазнаје Директно.рс из добро обавештених извора у владајућој коалицији.

Тиме ће Александар Вучић након Војислава Шешеља и Ивице Дачића да елиминише и Несторовића из избора за председника Србије, а социјалистима покушава да обезбеди нове гласове јер је ова странка коалицију са напредњацима платила са губитком више од 200.000 гласова (на изборима 2012. СПС је освојио 567.689 гласова, а 2020. тај резултат је спао на 334.333 гласова). Данас је тај број још мањи. Пре два дана је Вучић дао Дачићу истраживање које показује да са Драганом Марковићем Палмом СПС има 4,7% гласова.

Договор за Београд показује две важне ствари. Прву, да социјалисти у Београду, самостално немају цензус од три процента. И другу, да Вучић не сме да дозволи да се на председничким изборима кандидује нико ко рачуна на гласова радикала, социјалиста и напредњака јер то значи да ће сигурно морати у други круг у коме може да изгуби изборе.