Прочитај ми чланак

ПУНА ИХ СРБИЈА Повучене кинеске маске из продаје јер не штите од вируса!

0

Око 250 милиона медицинских маски, које је Италија увезла из Кине прошле године, у јеку првог таласа пандемије, не филтрирају довољно и кроз њих вирус пролази, пише лист "Фанпејџ", који преноси одлуку власти да се маске, већ подељене здравственим установама и старачким домовима, повуку из употребе.

У Србији је највише користе кинеске маске и већ дуже од годину дана су углавном једине у понуди свих апотека и продавница.

Из Министарства за здравство послато је хитно упозорење са тачним ознакама за 12 типова медицинских маски из серије Ффп2 и Ффп3, са налогом да се маске повуку из употребе, јер имају чак десет пута мању моћ филтрације него што је то декларисано на производу.

Другим речима, наводи лист, опасне су за употребу јер особе које их носе те маске уопште не штите од вируса.

Упозорење је стигло из здравствене установе из Гориције, направљени су тестови, утврђено је да не маске штите довољно, а онда се у случај укључило и тужилаштво.

Испитује се и одговорност бившег шефа цивилне заштите Доменика Аркурија, који је набавку медицинских маски одобрио, а куповина је плаћена милијарду и 250 милиона евра! Александар Вучић је купио много више медицинске опреме из Кине, а цене и даље незаконито крије од народа иако је народ све платио.