Прочитај ми чланак

Председник распуштене омладине ДС прешао у СПС

0

Александар Павић, доскорашњи председник омладине Демократске странке, прешао је из редова демократа у Социјалистичку партију Србије, сазнаје Нова.рс

Павић је на чело Демократске омладине дошао крајем новембра 2019. године, али је убрзо након тога омладина распуштена. Први симптом да би Павић могао да пређе у редове Социјалистичке партије Србије био је када се није појавио на Главном одбору Демократске странке, који се на дан избора, 21. јуна, одржавао у Мадленијануму.

Александар Павић наводи за портал Нова.рс да није прешао, већ отишао у СПС.

“Ја сам 12 година био у Демократској странци, од почетка омладине и једноставно сам по природи социјалдемократа”, каже Павић, додајући да се зато определио за СПС јер је најближи тој идеји.

На констатацију новинара да су ипак ДС и СПС на различитим странама, те да је ако ништа друго, СПС у власти, а ДС у опозицији, Павић каже да су они кроз историју у једном тренутку били заједно на власти, те да је идеја идеја.

Да је Павић заиста постао члан социјалиста потврдио је и извор из СПС-а, који је рекао да је бивши председник демократске омладине непосредно пред изборе успео да се са њима договори и за прелазак добије посао у Србијагасу.

Извор из Демократске странке наводи да осим што је добио запослење на “јаком” радном месту у Србијагасу, Павић је “зарадио” и низ бенефиција које уз такву позицију иду.

“Био је лојалан демократа, и део струје која подржава групу око Балше Божовића и Радослава Милојичића Кене, због чега је крајем новембра и распуштена Демократска омладина, али очигледно да се у међувремену добро ‘наплатио’”, наводи извор из Демократске странке.

На питање новинара да ли је он запослен у Србијагасу, Павић каже да то није истина.

“То је глупост, ја радим у приватној фирми која нема никаквих веза са тим. Ово је једноставно мој лични чин. Пратили сте дешавања протеклих месеци и једноставно мислим да је све јасно, и да то не треба продубљивати. Кроз осам месеци прошли смо распуштање и неразумевање комплетног руководства за ситуацију, али и омладину, и касније све што се дешавало. Једноставно, није било другог разлога одласка, осим личне природе”, каже Павић.

Новинари портала Нова.рс послали су мејл Србијагасу са питањем да ли је Александар Павић запослен у тој фитми, када је почео да ради, као и на којој позицији, али од њих није стигао никакав одговор.