Прочитај ми чланак

A САД? Полицијски час није уведен ни током НАТО агресије и после убиства Ђинђића

0

Ана Брнабић, премијерка, и Александар Вучић, председник Србије, после очигледне грађанске непослушности популације старије од 65 година првог дана ванредног стања, упркос апелу, за сутра су најавили претњу казне од 150.000 динара ако пензионери изађу на улице. Чак су и поменули увођење полицијског часа!

– У уторак ујутру одлучујемо о потпуној забрани изласка старијима од 65 година са претњом казне од 150.000 динара – поручила је премијерка.

Шта је полицијски час и шта он представља? Занимљиво је да полицијски час није уведен у нашој земљи ни 1999. године, када је било бомбардовање Југославије, нити после убиства премијера Зорана Ђинђића 2003. године, а Брнабић и Вучић би га прогласили укоилико и сутра буде људи на улици као и данас. То се посебно односи на старије од 65 година који су подложни зарази коронавируса.

Очигледно да ванредно стање није прошло како су премијерка и председник желели, па са полицијским часом хоће да појачају садашњу ситуацију, иако се полицијски час проглашава углавном када је ратно стање, када су поплаве или како би се спречило масовно пљачкање кућа и станова.

Иако је Ана Брнабић најавила да не жели да затвара грађане у куће, остаје нејасно да ли особа која се за време полицијског часа нађе на улици мора да држави плати казну од 150.000 динара? Или би излазак на улице после одређеног времена значио притвор?

Све у свему, очигледно је велика пометња после ванредног стања због нестручности, незнања, неозбиљности, неорганизованости власти, јер се само до пре неколико дана тврдило да је овај вирус најсмешнији у историји човечанства, да се против њега можемо борити чашицом ракије, прањем руку, а предлагали су нам и одлазак у шопинг у Милано, који је жариште вируса.

А сада су надомак полицијског часа!