Прочитај ми чланак

Имена националних величина као параван политици издаје

0

Споменик Бориславу Пекићу, статус почасног грађанина Суботице Данилу Кишу, споменици патријарху Павлу и архитекти Николају Краснову, биста Немањина, ауто пут Милоша Великог, ауто пут Карађорђе, као и многи други пројекти заклањања иза имена националних величина у Срба, ките портфолио поносне напредњачке споменичке политике.

На жалост правих српских патриота, ово је само споменичка политика и ништа више од тога, јер прави власници Србије постају све више странци и домаћи криминалци, па су велика имена и њихови споменици само у функцији паравана за пљачку и издају. Један непријатан изузетак – преименовање школе „Свети Сава – Растко Немањић“ у школу „Калиф Бин Зајед ал Нахјан“, прво је дуго заташкаван, а онда надвладан и убедљиво компензован орденом СПЦ истог светог имена које је ономад уклоњено са назива школе. Уосталом, Светима и приличи да деле увек судбину Христовог мучеништва. И овај пут, речи Аве Јустина, да се Свети Сава поново распиње међу нама, авај, опет су истините. Распиње се двогубо – бришу се трагови српства из његове постојбине, Рашке области, Зете, и његово свето име краси ревер ако не комплетног издајника (то тек треба да постане у пуном формату када призна Косово), а оно вазала, који целива пете господарима некако и више него што се од њега тражи.

Ове слатке дарове (кићење великим именима), СНС-у су послали они, који су, владајући Србијом пре СНС-а, одбијали да на било који начин промовишу имена националних величина: „геноцидног“ Карађорђа (и Његоша с њим) и свима њима сличним борцима за слободу. За то време, све остале (који нису „геноцидни“) убрајали су у величине грађанске а не националне, и то у дугопругашкој дисциплини: „посипање пепелом по глави у чекаоници за ЕУ“…

Случајно, сви они су сада или отворено са СНС-ом (попут недаровитог активисте Весића, Малог и осталих), или пак заговарају неки облик легитимизације актуелне власти, као што је на пример, учешће на непостојећим изборима, или учешће у раду окупираних, згажених и блокираних националних институција.

Кићење именима великана уз бесрамно деловање у потпуној супротности са делима, идејама, визијама, тежњама, надањима истих тих великана, јесте цинична и лицемерна хипокризија владајућег режима дојучерашњих страначких улизица, који су себе називали било националистима, било грађанистима. Позивање на величине кроз тобоже искрено одавање почасти, а у делима рушење тих истих величина кроз сатирање њиховог дела, свесно је лансирана и спроведена политичка агенда СНС-а, у чијој је основи манипулација и корупција свести. Мора се рећи да је ова политика јако интелигентна, безмало антологијски генијална, али на исти онај начин на који је и зло интелигентно и генијално. Оно где се ипак осећа медиокритетизам и простаклук СНС кадрова јесте НАЧИН на који се све ради, а који нема ни мало оног препознатљивог демонског шарма и стила, већ је више (онако) простачки аутистичан, са токсичним нивоом присуства кича, вулгарности и баналности, што се види у свему чега се СНС дотакне. Од емисија у медијима, преко грађевинских радова, па до организације прославе Нове године.

Последња величина коју они намеравају да ставе као свој параван, уједно је рушећи, јесте СРБИЈА, док српски народ и све грађане Србије, желе трајно да претворе у своје бесловесно стадо, погодно за дугогодишње шишање и мужу.

У Србији СНС-а, ово су националне величине у судару са праксом издаје:

заклањање Карађорђеве слободе новим (немачким) ропством

замена Милоша Великог Александром још већим

поништавање архитектуре Николаја Краснова и храма Светог Саве (Дероко) Београдом на води (аутор архитектуре непознат)

изругивањем над Данилом Кишом кроз насиље над неистомишљеницима, новинарима, суштинском деложацијом културе из српског друштва

тријумф над демократом Пекићем кроз диктатуру

подсмевање човекољубљу патријарха Павла понижавањем достојанства радника и пензионера кроз уцене, куповину људи и застрашивање оних које не могу да се купе; кроз шуровање са окупаторима Косова и напослетку кроз понижавање Цркве

ругањем погинулим радницима РТС-а увођењем медијског мрака и плаћањем кампање подршке Билу и Хилари Клинтон

Списак је подугачак.

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!