Прочитај ми чланак

ЛУДИЛО: Јутјуб цензурисао и америчког амбасадора који говори о злочинама усташа!

0

Портал "Србин инфо" и наш канал на "Јутјубу" данас је поново био жртва цензуре, трећи пут у месец дана, а повод су и овог пута били усташки злочини.

Наиме, током говора у Скупштини Србије, амерички амбасадор у Србији Кајл Скот је, између осталог поменуо и страдање Срба кроз историју:

– Срби и други народи на Балкану су патили стотинама годинама. Ова (српска) нација је искусила ужасне губитке који су понављају: од великих миграција из 17. и 18. века, тежак прелазак преко Албаније у Првом светском рату, Плаву гробницу код Крфа, нацистичку окупацију, усташке логаре смрти и стотине хиљаде расељених Срба из ратних  конфликата 90-их година 20. века – изјавио је Скот, што се може послушати и на нашем видео снимку, почевши од петог минута и 45 секудни.

Само неколико минута након што смо овај видео објавили, од „Јутјуба“ смо добили обавештење да су за овај видео скинуте рекламе, да је непотобан, а постоји могућност и да буде потпуно уклоњен!?

Фото: Србин.инфо

Дакле, „Јутјуб“ и „Гугл“ настављају да цензуришу само и помињање усташа и њихових злочина, па макар злочине над Србима помињао и амерички амбасадор!?

Подсетимо, ово је трећи напад на наш портал и трећа цензура о Јасеновцу за мање од месец дана. Најпре је укинут интервју са Драгославом Боканом на нашем каналу „Центар“, у којем је говорено о усташким злочинима над Србима, а затим је укинута и емисија „Прелиставање“, где је пренета изјава Александра Вулина о Јасеновцу, усташким злочинима и етничком чишћењу у „Олуји“.

Цео случај је јуче изнет и пред Скупштину Србије, јер постоје оправдана сумња да је ова хајка са цензуром, ревизијом историје и прикривањем злочина, сценарио иза којег стоји држава Хрватска.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!