Прочитај ми чланак

СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ: Дошла нам је криминалистичка полиција

0

Председник Управног одбора фондације “Подржи живот“ Сергеј Трифуновић рекао је да је фондацију посетила криминалистичка полиција, иако су очекивали финансијску.

Трифуновић је на Твитеру објавио твит у којем стоји да је фондацији у посету дошла финансијска полиција, одсек за организовани криминал.

Претходно је Трифуновић нагласио да фонд никада није био ни под каквом истрагом и додао да већ „четири и по године зове државне органе да дођу и провере рад фондације“, али да нико никада није дошао.

„Осим што је финансијска полиција сада испитивала инвестициони фонд о нама о нама. Јуче је инспекција питала у Илирици да ли је неко дете умрло зато што смо га ми одбили? Замислите то…То је ето надлежност финансијске полиције“, казао је Трифуновић пре два дана

О томе што је фондација уплаћивала новац у инвестициони фонд, Трифуновић каже да је то „потпуно легална ствар“.

„То је врло легална ствар, све је по законима о фондацијама. Дозвољено је да фондација може да се тиме бави…Узели смо најмањи ризик. Ми смо дали 15,5 милиона, направили смо скоро 500.000 динара и остало је још 5,5 милиона динара, који се још налазе у фонду и које можемо да повучемо одмах, за 24 сата…а камате стижу на тај износ“, рекао је Трифуновић.

Поводом његове изјаве огласили су се и лекари који су рекли да ниједан пацијент са потпуном документацијом који се обратио Буџетском фонду за лечење у иностранству није одбијен.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!