Прочитај ми чланак

РАДИША ЋЕРИМАН (ДВЕРИ): Столтенбергу „хвала“ за детињство у склоништима

0

Док је он, како каже, као дете играо нашу чувену игру „Ринге, ринге раја“, ми смо се за време нашег детињства скривали по склоништима, бежећи од бомби војне организације чији је он генерални секретар. И после свега тога нисмо добили ни најобичније „извини“.

Генерални секретар НАТО пакта Јенс Столтенберг још једном је посетио студенте Београдског универзитета, али овога пута уместо Факултета политичких наука, Столтенберг је посетио колеге са Филолошког факултета. Не знамо да ли је дочекан срамним удворничким аплаузом као на Факултету политичких наука, али смо сигурни да већина студената како Београдског, тако и других наших универзитета, не гледа са благонаклоношћу његове „пријатељске посете“.

Приликом боравка у Србији Столтенберг је изјавио како је НАТО агресија била неопходна да би се заштитили недужни цивили и скинуо Милошевићев режим. Само што је заборавио чињеницу да тим бомбардовањем нису заштићени ни албански ни српски цивили, већ напротив, много и једних и других је убијено због те „хуманитарне интервенције“, а многи и данас умиру од последица зрачења осиромашеним уранијумом, за који исти каже да нема доказа да је штетан. Ако није штетан, како то да је Србија прва у Европи по броју оболелих од малигних болести, а највише њих има на простору Косова и Метохије које је највише и разарано током агресије.

Такође, НАТО агресија није испунила ни други циљ, а то је наводно рушење Милошевића, што значи да смо сагласни да је агресија на СРЈ била једна велика грешка и велики неуспех НАТО алијансе. Једино што су успели у тој својој „хуманитарној интервенији“, јесте да разоре српску индустрију, привреду и све то да би нас коначно колонијализовали, што су нажалост и успели.

И док се генерални секретар НАТО пакта са осмехом на лицу сећа лепог детињства које је имао у Србији, ми као српска омладина се са тугом и бесом сећамо убијених вршњака, срушених кућа, школа, болница и мостова. Док је он, како каже, као дете играо нашу чувену игру „Ринге, ринге раја“, ми смо се за време нашег детињства скривали по склоништима, бежећи од бомби војне организације чији је он генерални секретар. И после свега тога нисмо добили ни најобичније „извини“, већ нас убеђују како је то било за наше добро.

Е па поштовани господине Столтенберг, од омладине Двери, као и од сваког освешћеног младог човека у Србији нећете добити удворнички аплауз. И док сте Ви, како кажете, имали срећно детињство у Србији и волите да долазите у Београд, ми баш због нашег детињства не желимо Вас ни Вашу алијансу близу наше отаџбине. И верујте да неће дуго трајати Ваша колонизација Србије, и да ће једног дана агресори и злочинци из Ваших редова морати да плате за почињена недела над нашим народом.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!