Прочитај ми чланак

ДОКРАЈЧИЛИ ДРУГОСРБИЈАНСКИ СИМБОЛ: Неће бити више бити ТВ Б92

0

Телевизија Б92 у наредних неколико дана промениће име у О2 ТВ, а заштитно лице нове кампање биће популарни глумац Сергеј Трифуновић, ексклузивно сазнаје „Блиц“.

Како сазнаје „Блиц”, ова крупна одлука детаљно је припремана, а радила су се и обимна истраживања са фокус групама. Учесници у овим истраживањима су одлично реаговали на промене имена и имиџа Б92, након чега је донета коначна одлука да се спроведу корените промене.

– Свима је већ јасно да ово више нема никакве везе са старим концептом Б92, па је одлука и очекивана и логична, пре свега јер је програмски концепт који је усклађен са новим светским трендовима и захтевима гледалаца потпуно другачији. И Радио Б92 је доживео потпуну трансформацију пре две године, када је променио назив у „Плеј“ и новим концептом брзих информација и музичких хитова постао убрзо број један – каже извор „Блица“.

Управо руководећи се успехом радија, менаџмент телевизије је донео одлуку да се у нову јесен уђе не само с новим програмом, већ и с потпуно новим визуелним идентитетом који се, према речима нашег извора, студиозно припремао.

– Емотивних реакција ће увек бити, али ова промена има више смисла и фер однос према симболу револуционарног времена које је одавно иза нас. Компанија зна шта ради, располаже читавим арсеналом топ професионалаца из ТВ индустрије широм света, а трансформација радија и својевремено прелазак “Фокс телевизије“ у “Прву” очигледно су успешно прошли. Али ништа се не сече преко ноћи – наставља наш извор.

Програмски концепт О2 ТВ се још увек држи у тајности. Пре свега, у кампањи ће учествовати популарни глумац Сергеј Трифуновић, по чему се може закључити да ће програм бити више усмерен ка мушкарцима, што значи – више спортског програма, али и емисија и серија које су више по мери и укусу мушкараца и урбаније публике.

ПР служба телевизије није потврдила али није ни демантовала наша сазнања.

– Тачно је да ће од јесени бити великих промена и изненађења. Наша компанија се труди да увек буде корак испред и изненади своје гледаоце на најбољи начин, тако ће бити и овог пута. Креативно, модерно, освежено, како програмски тако и визуелно. Ускоро ћете видети о чему се ради – речено је за “Блиц“.

Позвали смо и Сергеја за коментар, али је кроз осмех кратко рекао: „На снимању сам, не могу да причам“.

Нови брендови постигли успех

И поред бројних сумњи због раздвајања од старог концепта, „Плеј радио“ је за кратко време постао најслушанији, како у Београду тако и у целој земљи. Пре брендирања и промене назива, Радио Б92 је у јуну 2015. године био пета национална станица, а у Београду је био дванаеста станица. Слична ствар дешавала се и са транформацијом ТВ „Фокс“ у „Прву“, која је за осам месеци порасла за 40 одсто и тако постала најгледанија телевизија у ударном термину међу публиком до 50 година.