Прочитај ми чланак

УБИО 31 ЧОВЕКА И ШЕСТОРО ДЕЦЕ: Турски авион пао због грешке пилота!

0

БИШКЕК - Транспортни авион турске компаније срушио се данас на насеље у Киргизији због грешке пилота, први су резултати истраге које су саопштили локални званичници.

kirgisrtan-turski-avion-pad-aviona-turkis-erlajnz-foto-ap-1484561230-1081347

БИШКЕК – Транспортни авион турске компаније срушио се данас на насеље у Киргизији због грешке пилота, први су резултати истраге које су саопштили локални званичници.

„Према прелиминарним информацијама, авион се срушио због грешке пилота“, рекао је заменик премијера Мухаметкали Абулгазијев на бриингу, који је емитован на државном телевизији, а пренео АФП.

 

Већина 37 страдалих, међу којима шесторо деце, становници су села недалеко од Бишкека на које се срушио авион при покушају слетања по густој магли.

Један од сведока, који није желео да буде именован, рекао је за АФП да су у паду авиона погинуле читаве породице, укључујући децу.

Авион типа „боинг 747“ пао је недалеко од аеродрома Манас, јужно од киргистанске престонице Бишкек, усмртивши становнике насељеног подручја као и оне који су се налазили у авиону, преноси АП.

Услед слабе видљивост срушио се у насељено подручје у 7.31 по локалном времену, када је већина становника спавала. Киргистански министар за ванредне ситуације Кубатбек Бронов рекао је раније новинарима да је јутрос на аеродрому Манас било магловито, али да временски услови нису били критични.

При паду авиона оштећено је 15 кућа у селу.