Прочитај ми чланак

РС: Соња Караџић, ћерка Радована Караџића, постала посланица у парламенту

0

sonja-karadzic-1

Соња Караџић Јовичевић, ћерка Радована Караџића,, на општим изборима у БиХ изабрана је за посланицу у Скупштини Републике Српске.

Пошто је завршено поновно пребројавање дела гласачких листића и додељени тзв. компензацијски мандати већим странкама, посланички мандат припао је Соњи Караџић Јовичевић (47), која је била на листи опозиционе Српске демократске странке.

За Соњу Караџић Јовичевић гласало је нешто мање од три хиљаде и триста бирача, а мандат је добила и збрајањем гласова које прикупе мање странке које не пређу изборни праг од три одсто.

Караџићева ћерка је за време рата на Палама водила сопствену радио-станицу, подсећа агенција Хина, а преноси Танјуг.

Занимљиво је да је у предизборној кампањи њена мајка Љиљана Зелен Караџић подршку дала досадашњем и будућем председнику РС Милораду Додику, чији је СДС директни противник.

Заједно су, током предизборне кампање, пресекли врпцу на новом студентском дому на Палама најавивши, притом, да ће предложити да та установа носи име Радована Караџића.

Реагујући на активирање Соње Караџић Јовичевић у политици, председница удружења „Мајке Сребренице и Жепе“ Хатиџа Мехмедовић рекла је да је то забрињавајуће јер „иако се део ратних злочинаца налази у затворима и судовима, њихова идеологија и пројект који је конструисан деведесетих још се спроводи на просторима БиХ“.

(РТС)