Прочитај ми чланак

ШИПТАРСКИ ПОЛИЦАЈЦИ УПАЛИ НА СЕВЕР КОСОВА – хапсе Србе, има рањених

0

У Северној Косовској Митровици јутрос око 6 сати чуле су се сирене за узбуну. Јединице РОСУ упале су на територију све четири српске општине на северу КиМ. Велики број народа се окупио на главном тргу у Косовској Митровици.

Специјалне јединице косовске полиције РОСУ наоружани дугим цевима упале су јутрос на територију све четири српске општине на северу КиМ. Председник Србије Александар Вучић ставио је све јединице Војске Србије у стање пуне борбене готовости. У стању приправности су и специјалне јединце МУП-а.

Током акције РОСу на северу КиМ дошло је пуцњаве у општини Зубин Поток и том приликом лакше је рањен припадник специјалних јединица Косовске полиције, јавља Коссев.

Како јављају медији РОСУ је на северу КиМ ухапшено је 13 Срба припадника косовске полиције, сазнаје Танјуг из добро поузданих извора.

Србија тражила реакцију земаља Квинте због акције РОСУ, сазнају Новости.

Пробијена барикада у селу Зупче

Како незванично сазнају Новости у општини Зубин Поток је тренутно најтежа ситуација. Барикада која су Срби поставили у селу Зупче пробијена је и Росу се креће преме селу Вараге.

РТС јавља да је на северу КиМ и даље у току акција РОСУ и да је најкритичније у Зубином Потоку.

Харадинај

Рамуш Харадинај, огласио се на Твитеру поводом јутрошње акције специјалних јединица Косовске полиције.

„Операција против кријумчарења и организованог криминала се спроводи у северним општинама на Косову. То је део наше посвећености спровођењу владавине права за све. Потврђујем да је ова операција против организованог криминала и усмерена против полицајаца и цариника. Позивам грађане да остану мирни“, написао је Харадинај на Твитеру.

Медији на албанском наводе да има на десетине ухапшених, и да су поред хапшења укључених у криминал, ухапшени и осумњичени за умешаност у убиство Оливера Ивановића, као и убиство косовског полицајца Енвера Зумберија 2011. године, јавља дописник РТС-а.    

Ђурић: Прибегли најстрашнијим методама како би застрашили Србе

Директор Владине Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је за РТС да су јединице РОСУ, наоружане до зуба, упале на север КиМ са циљем да застраше и изазову панику уз хапшења која је претходних дана најављивао председник Александар Вучић.

Ђурић је навео да су се чули и пуцњи и да постоје информације о ухапшенима. Како је додао, ситуација је драматична јер до зуба наоружани косовски специјалци у овом трнутку нападају Србе на уласку у Зубин поток.

Истиче да је потпуно јасно да су екстремисти у Приштини прибегли најстрашнијим методама уз сагласност међународне заједнице и на велику срамоту Квинте.

Функционери и чланови Српске листе, који су у Београду због седнице Скупштине Србије посвећене КиМ, упутили су се јутрос у Косовску Митровицу да би били са српским народом у ситуацији у којој је РОСУ ухапсила Србе, припадника косовске полиције.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!