Прочитај ми чланак

ФАНТОМИ (ПуФ) Штрајкују глађу због воде – иду до краја, због народа и деце!

0

Представници Покрета уједињених фантома (ПУФ) Миљан Чичић и Милан Пернат ступили су у штрајк глађу испред Градске куће у Зрењанину.

„Зрењанин има већ десет година забрану на коришчење воде, протести су стални граду због квалитета пијаче воде, грађани због овог проблема покушавају да дођу до градских челника, али нажалост нису успевали. Ми смо зато 8 маја упутили захтев градоначелнику који се односи на жељу народа да се на територији града Зрењанина разместе цистерне са водом за пиће и са захтевом да се тачно одреди датум када ће фабрика воде бити пуштена у погон. Нажалост градски челници су се оглушили на та наша питања, па смо ја и Миња одличили да ступимо у штрајк глађу до испуњења та наша два захтева”, ексклузивно за Србин.инфо је изјавио Миљан Чичић.

Он је истакао да су ти њихови захтеви реални и да није нешто што градоначелник Зрењанина не може да испуни због свих грађана овог банатског града, додајући да је ово први пут да Фантоми „не праве перформанс, већ да штрајкују глађу”, односно да су сада они актери озбиљног чина са жељом да укажу и целој јавности Србије на горући проблем који постоји у Зрењанину , а којег нико не решава већ 15 и више година.“

„И деца у школама пију ту нездраву воду, а градске челнике не интересује тај проблем као да и њихова деца не пију ту воду. Иначе у Зрењанину је у последњих годину дана број онколошких и кожних болести повећан за 15%, а да не причамо о бубрежним болесницима или оним који имају камен жуч. Више и не знамо шта све нама Зрењанинцима страда од ове пијаће воде” рекао је за србин.инфо и други Фантом, Милан (Миња) Пернат, отац троје деце, додајући да је срамота да се проблем са пијачом водом није решио у Зрењанину ни сада у 21 веку.

„Као да неком није у интересу да се реши овај проблем иако су све досадашње власти долазили на власт на теми пијаће воде. Зато свакој будућој власти решење пијаће воде у нашем граду мора бити приоритет над приоритетима иначе будућност грађана у Банату и Зрењанину је веома лоша”, подвукао је Пернат.

„Док грађани Зрењанина дају нам подршку дотле градски челници пролазе поред нас као да се ништа не дешава. Све док народ не узме ствар у своје руке дугорочне и не очекујем да се реши овај елементарни проблем”, приметио је Миња додајући још:

„Миљан и ја оно што кренемо идемо до краја. Тако да ћемо вршити свакодневно притисак и путем медија да бисмо утицали и на савест наших градских челника. Ја сам такав какав сам, када кренем у нешто идем до краја, па шта буде крај то ћемо да видимо. Али не одустајемо. То нам је у генетици!”

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!