ВЛАДА СРБИЈЕ предложила НОВИ ПРАЗНИК, ево када ће се обележавати

0

Влада Србије усвојила је данас Предлог закона о допунама Закона о државним и другим празницима у Републици Србији којим се предлаже да 24. мај буде нови празник - Дан Ћирила и Методија.

„Овим празником обележаваће се Дан словенске писмености и културе, коју су утемељили словенски просветитељи Ћирило и Методије, оснивачи словенске књижевности и творци првог словенског писма – глагољице“, саопштено је из Владе.

На данашњој седници усвојен је и Предлог закона о потврђивању Споразума између влада држава учесница Црноморске економске сарадње (БСЕЦ) о сарадњи у пружању помоћи у ванредним ситуацијама и хитном реаговању на природне и изазване катастрофе.

Чланови владе усвојили су и одлуку о образовању Радне групе за израду Нацрта закона о Меморијалном центру „Старо сајмиште“ који ће, пре свега, омогућити да се не забораве историјске чињенице и ода почаст страдалима у овом логору, напомиње се у саопштењу. Додаје се да ће се доношењем овог закона обезбедити прикупљање, обрађивање и обезбеђивање података о страдалима на једном месту.

Такође, Влада је усвојила и Програм о распореду и коришћењу средстава за субвенције за Агенцију за безбедност саобраћаја за 2019. годину. Средства у износу од 66.000.000 динара користиће се за спровођење медијске кампање за подизање свести о безбедности саобраћаја, коју ће спровести Агенција за безбедност саобраћаја, наводи се у саопштењу Владе.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!