Прочитај ми чланак

ЛИГА ЕВРОПЕ: Срби сањају пут у Баку

0

Вечерас на програму реванш-мечеви полуфинала ЛЕ, Лондон у жижи. Челси славио на девет мечева код куће, Ајнтрахт опасан у гостима

ЕНГЛЕСКО финале у Бакуу или Валенсија и „српски“ Ајнтрахт из Франкфурта имају решење како да покваре планове Арсеналу и Челсију? Одговор на то питање добићемо вечерас, нешто пре 23.00, када се заврше реванш-мечеви полуфинала Лиге Европе на „Местаљи“ и „Стамфорду“.

ОПТИМИЗАМ Јовић, Костић, Гачиновић и Ребић, узданице Ајнтрахта Фото: Твитер/Ајнтрахт

 
Премијерлигаши имају боље стартне позиције пред 90 минута одлуке, али када се има у виду шта смо све ове сезоне виђали у Лиги Европе и шта се прексиноћ догодило на „Енфилду“, јасно је да Шпанце и Немце нико не сме да отпише. У жижи ће, свакако, бити лондонски окршај Челсија и Ајнтрахта и то не само међу српским љубитељима фудбала, чије симпатије логично иду у смеру тима Луке Јовића, Филипа Костића и Мијата Гаћиновића.
 
Прошлонедељних 1:1 много више греје „плавце“ које поред доброг резултата храбри и сјајна серија на „Стамфорд бриджу“ у оквиру Лиге Европе. Азар и другови су победом над прашком Славијом у четвртфиналу стигли до девете узастопне домаће победе у овом такмичењу, па очекивано из Челсија стижу искључиво позитивни тонови пред реванш са Ајнтрахтом.
 
– Желим финале, само то ме занима. Небитно ми је да ли ће нам ривал бити Арсенал или Валенсија. Желим финале и не само то, желим да славимо у њему – пуца од оптимизма стратег Челсија Маурицио Сари.
 
Вечерашњи меч ће представљати и окршај најраспуцанијих нападача овог такмичења. Оливије Жиру чека почетак утакмице на врху листе стрелаца са 10 голова, а наш Лука Јовић је засада постигао један мање.
 
– Не бих свом учинку придавао већи значај. А ако бих морао да се определим за неког ко би ме „одменио“ из остатка тима најпре мислим да би Давид Запакоста могао да буде добар нападач – истакао је Жиру у разговору за клупски сајт.
 
Ајнтрахт је, са друге стране, у Лондон стигао без беле заставе, а најјачи основ оптимизма представља податак да је Хитеров тим проналазио пут до противничке мреже на чак 14 узастопних гостовања.
 
– Убедљив пораз у Леверкузену (1:6) није оставио трага на екипи. Имали смо времена да „очистимо главе“ и не сумњам да ће наша екипа вечерас у Лондону изгледати потпуно другачије – сматра тренер Ајнтрахта Ади Хитер.
 
ПОЛУФИНАЛЕ

Челси – Ајнтрахт (21.00)
* Први меч 1:1

Валенсија – Арсенал (21.00)

* Први меч 1:2

ФИНАЛЕ – Баку, 29. мај