Прочитај ми чланак

СНАЖНА ПОРУКА ВУЧИЋУ СА САБОРА СПЦ: Нема признања Космета, поделе ни разграничења!

0

Док Александар Вучић иде из емисије у емисију и изјављује како је независност Косова неминовна (на тај начин отворено крши Устав и практично се залаже за велеиздају, што представља тешко кривично дело), режим ће са Сабора Српске православне цркве, који почиње у среду, добити до сада најјачу поруку да Космет не сме да буде признат ни подељен.

На Сабору у Жичи, владике СПЦ ће послати до сада најснажнију поруку народу Србије и политичком врху – „Српска православна црква не мења став по питању решења Косова и Метохије. Државно руководство не сме да призна независно Косово, нема поделе, нема разграничења“.

Иза овог става, готово извесно стаће све владике и Патријарх, па нема сумње да ће се СПЦ на овај начин званично изјаснити против свих „решења“, које све чешће предлаже Александар Вучић и чланови његовог режима.

Овакав став СПЦ је од изузетне важности, с обзиром на то да је Вучић у јавним наступима почео да губи конце, па је тако у уторак увече током гостовања на Јавном сервису изјавио да ће Србију можда и бомбардовати ако не склопи споразум са Приштином!? Реченица која нимало не одговара истини и која као да има једини циљ да заплаши већ морално посрнули српски народ.

Такође, на Сабору СПЦ би 9. маја требало да се расправља и о канонизацији патријарха Павла, који би тако ускоро могао и званично да постане светац.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!