Прочитај ми чланак

ВУЧИЋУ ИСТИЧЕ ВРЕМЕ: Немачка и Француска траже да се Косово призна до октобра!

0

На предстојећем сусрету са руководством Франуцске и Немачке, Александру Вучићу ће бити предочен захтев да до октобра потпише правно обавезујући споразум са такозваним Косовом, што ће практично значити признање лажне албанске државе.

Ова сазнања преносе и „Вечерње новости“, а остаје да се види да ли ће Вучић кренути у спиновање за реализацију овог захтева са Запада или ће у Бриселу покушати да добије нови рок да обави оно због чега је и дошао на власт 2012. године.

И поред тога што је у претходном периоду званични Београд покушавао да добије нове рокове за споразум са Приштином (прозападне невладине организација су чак сматрале да ће се то догодити због вишемесечних масовних протеста грађана и опозиције), у Бриселу по свему судећи више немају стрпљења за Вучића.

Како ће се Вучић поставити у новонасталој ситуацији биће познато крајем месеца када би требало да се састане и са председником Русије и Кине. Према писању руског листа „Комерсант“, Вучић покушава да убеди Владимира Путина да га подржи у потписивању некаквог споразума са Приштином, али и да су готово никакве шансе да Москва да зелено светло за било које решење које одступа од Резолуције 1244.

Много је већа вероватноћа да Вучић од Москве и Пекинга неће добити подршку за споразум са Приштином, због чега ће бити принуђен да заоштри односе са Западом, који га је до сада подржавао против опозиције и везано за масовне протесте у свим градовима Србије.