Прочитај ми чланак

МУШКАРЦА КОЈИ ЈЕ УПАО У ЦРКВУ и викао Алаху Акбар савладали Хрвати

0

Загреб, Минхен -- У цркви светог Павла у Минхену завладала је паника након што је ушао непознати мушкарац и викао "Алаху акбар". У цркви су у тим тренуцима били већином Хрвати.

Како пише хрватски портал Индеx.хр, према изјавама очевидаца за хрватско-немачки портал Фениx, реч је о Африканцу који је неометано ушао у цркву међу вернике и ничим изазван почео да виче викати Такбир (Алаху Акбар).

Након његове галаме и неразумљиве вике и узвика настало је најпре комешање верника, а потом и бежање јер су неки мислили да се ради о терористичком нападу. Деца су почела да плачу, а неки су полегали на под, јавља Фениx, а преноси Индеx. Верници су такође испричали и да је тај мушкарац бацио нешто попут петарде у цркву, али то засада није потврђено.

Све то одиграло се у суботу увече.

Локални медији пишу да је панику у цркви изазвао ментално поремећени мушкарац. „Почео је да гестикулира и узвикује неразумљиве речи па је преплашио посетиоце цркве“, рекла је полиција.

Због тога што су људи кренули да беже у паници повређено је 24 људи, али реч је о минималним повредама поручила је полиција. Мушкарац је ухапшен, а полиција је рекла да није представљао опасност за људе у цркви.

Полиција међутим, не помиње да је он узвикивао речи Такбир или Алаху Акбар.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!