Прочитај ми чланак

НА ДАНАШЊИ ДАН НАТО УБИО МИЛИЦУ: Недужна девојчица имала је свега ТРИ ГОДИНЕ!

0

Милица је била на ноши у купатилу. Мајка ју је оставила само на трен како би јој спремила кревет, а онда се чула јака детонација… Заувек су је успавале бомбе.

Данашњи датум остао је дубоко урезан у сећању свих, као један од најтужнијих у новијој историји, као дан када је једна недужна девојчица трагично настрадала од стране НАТО злочинаца.

Да је данас жива, Милица Ракић имала би 23 године. Овај мали анђео постао је симбол страшне НАТО агресије која је пре две деценије отпочета на територији наше земље.

Девојчица је убијена када је имала само три године. 17. априла 1999. године. Седела је на ноши у купатилу породичног стана у Батајници. Мајка ју је оставила на трен како би јој наместила кревет за спавање, а онда се чула јака детонација. Гелер који је пробио зид и прозор купатила усмртио је Милицу.

Њен отац је улетео у купатило, затекао своју ћерку на поду у локви крви… Узео ју је у наручије и колима одвезао у болницу. Констатовали су смрт.

Двадесет година касније, на дан почетка НАТО бомбардовања, новинарска екипа портала Пинк.рс посетила је дом и гроб најмлађе хероионе стравичног страдања Срба те ’99.

У улици у којој се налази зграда породице Ракић и даље влада туга и мук. Фасада је и даље оштећена од бомби и гелера и јасно се виде рупе које су те кобне ноћи настале услед бомбардовања агресора.

                          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!