Прочитај ми чланак

ПОДМЛАДАК СНС-А НАПРАВИО ИНЦИДЕНТ на протесту у Нишу

0

Потврђено је да је група због које је први пут реаговала полиција од када се одржавају протести у Нишу сачињена од млађих активиста владајуће странке. Док су нишки одборници Српске напредне странке у петак закључали градску Скупштину и остали да је бране од опозиционара, опозиционари на протесту поред парламента нису ни прошли, а једини инцидент тог дана изазвали су управо чланови СНС-а.

Ни на једном од 13 протеста “1 од 5 милиона” у Нишу није било инцидената, до овог петка. Говор лидера Двери Бошка Обрадовића покушала је да прекине група од десетак млађих људи уз узвике “фашисто, фашисто” и “лопове, лопове”. Реакција редара и полиције била је брза, па је спречен сукоб неистомишљеника и већи инцидент.

Снимци са протеста, фотографије са страначких активности СНС и извори из владајуће странке потврђују да је реч о младим напредњацима. До сада су идентификовани Душан Пујовић, Милош Потић, Вук Младеновић, Милутин Јевтић, Милош Станковић (на слици испод), а за још једног постоје индиције, али није потврђено да јесте члан СНС-а.

Потић је координатор Канцеларије за младе Пантелеја, пише и на сајту ове Општине, а поједини извори кажу да и Младеновић ради у Канцеларији за младе, али Општине Медијана. Цела екипа осим што је заједно усликана у петак, има и више других заједничких фотографија са страначких активности. У странци их препознају као „млађу и вредну екипу“, која је и раније учествовала у бројним активностима, али не оваквим.

Поред бројних покушаја, новинари Јужних вести нису ступили у контакт са учесницима догађаја.

звор из Српске напредне странке, као и више бивших чланова, кажу да одлуку о слању СНС омладинаца на протест опозиције није могао да донесе нико из градског руководства странке, већ неко из врха.

Послали децу, катастрофа! То су добра деца и не знам зашто им то раде. Не могу да верујем да су њих послали, мислим, били су добра деца – каже извор из СНС.

„Децу СНС-а“ повереник Звездан Миловановић засад не признаје. Није, међутим, ни негирао да су наведени младићи чланови странке, али инсистира на томе да их нико из странке није послао да изазивају инциденте.

Странка не стоји иза ове акције и све што је неко радио, радио је самоиницијативно. Нико ништа није организовао – наводи Миловановић.

Чланица Главног одбора СНС Драгана Сотировски каже да не познаје млађу екипу странке у Нишу, да сумња да су чланови СНС, али такође изричито тврди да странка није имала било какав разлог да шаље децу да праве инциденте.

Нисмо никакав контрамитинг организовали тог дана, нити било шта по том питању. Што би странка организовала тако нешто. Никад досад није било, што би било сад? Друго, и да је неко члан, како тврдите, мада чисто сумњам, никад нисте засигурно шта ће неко да направи на улици – каже Сотировски.

Додала је и да ће они вероватно сносити последице за такво понашање, ако јесу чланови странке.

Да јесу, потврђују осим објава нишког СНС-а и више извора Јужних вести.

Верујте ми да нико у СНС-у није срећан због овог што се дешава. Нису били срећни ни одборници закључани у Скупштини, ни ова деца коју су слали на протест да изазову инцидент – каже нишки напредњак.

Подсетимо, политички петак у Нишу био је врло буран. Тог поподнева одборници СНС и коалициони партнери закључали су се у градски парламент, а у вечерњим сатима на протесту опозиције дошло је у 2 наврата до инцидената и гужве.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!