Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Зашто је Радован Караџић био тема протеста у Новом Саду

0

Новосадски одбор Покрета Двери затражио је данас од Савета протеста „Један од пет милиона“ у Новом Саду и Савеза за Србију (СзС) да саопште да ли је питање говорницима на протесту у Новом Саду да прокоментаришу пресуду Радовану Караџићу њихов званичан став или је став новинара.

Двери су у саопштењу упитале зашто је та тема била синоћ у оквиру акције „Новосадски Дневник уживо“ испред зграде Радио-телевизије Војводине.

„Да ли је могуће да је Радован Караџић био најважнија тема синоћног протеста против градских власти у Новом Саду, у којем раме уз раме са народом учествују и лидери опозиционог Савеза за Србију? Да ли је то стварно тема којом неко мисли да окупи све грађане на протесту или представља јефтино сакупљање политичких поена и продубљивање ионако дубоко ископаних ровова у овом слуђеном народу“, пише у саопштењу Двери.

Двери су негодовале због „подизања“ теме Караџића наспрам актуелне власти која је према оцени те странке „издала скоро све националне интересе“.

У саопштењу се наводи да су они који су постављали таква питања „покушали да поделе градјане, уместо да их уједине у борби против свевлашћа Александра Вучића“.

„Позивамо их да јавно изађу у јавност и саопште да ли синоћни сценарио представља званичан став Савета протеста у Новом Саду и лидера окупљених око новосадског Савеза за Србију или је то само био неуспешан политички маркетинг маргиналаца који немају да понуде градјанима ништа конкретније од вечитог враћања у деведесете и прављење нових подела“, навеле су Двери.

Организатори протеста „Један од пет милиона“ у Новом Саду, организовали су синоћ испред зграде Радио-телевизије Војводинне (РТВ) први „Новосадски Дневник уживо“.

Испред зграде РТВ-а је током протеста постављена бина са расветом, на којој је био транспарент „Један од пет милиона Нови Сад”, а Дневник је водио слободни новинар Игор Михаљевић.

Гост Дневника био је бивши градоначелник Новог Сада Борислав Новаковић, студент Брајан Брковић, одборник у Скупштини Новог Сада Лазар Руњанин и фотограф Владимир Вава Јовановић.

Свим гостима Дневника постављено је питање да прокоментаришу пресуду Радовану Караџићу.

Гости „уличног дневника“ су поручили да “пресуда мора да се поштује”, те да “сви злочинци треба да одговарају именом и презименом”, а поједини градјани су негодовали због ове теме из публике, уз коментар да „нису дошли да протестују против Караџића, већ против Вучића“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!