Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТ У ЗРЕЊАНИНУ: Хапсе због сатире, а „фантоми “ из Савамале на слободи!

0

Још један протест "Један од пет милиона" одржава се вечерас у Зрењанину. На скупу су, за разлику од прошлих недеља, говорили искључиво политичари. Један од лидера СзС Драган Ђилас казао је да људи који протестују не желе насиље. Жељко Веселиновић каже да се хапсе "фантоми" због сатире, а они, како каже, прави из Савамале су на слободи.

 У Зрењанину су на вечерашњем протесту говорили политичари. Жељко Веселиновић и Драган Ђилас.

Фокус протеста био је на двојици ухапшених „Фантома“, који су током упада у РТС протеклог викенда носили електричну тестеру.

„Данас се хапсе људи који због сатире хоће да секу дрва, а не хапсе се прави фантоми, који су пре две или три године порушили целу улицу у Београду, и после три године се не зна ко је. Хапсе се нормални људи, деца од 18 година, само зато што су ушли у своје, јер РТС није њихов, РТС је наш, сви га ми финансирамо и дајемо новац за тај РТС: Нећемо дозволити ни Александру Вучићу нити било коме да нам га отме“, рекао је председник Удружених синдиката Слога Жељко Веселиновић.

Ђилас је окупљенима рекао да грађани који протестују не желе сукобе.

„Оно што је порука Александу Вучићу и свима њима – људи који протестују данас у Србији не желе насиље, желе промену власти, промену система који постоји у овој земљи, желе бољи живот“, казао је.

Ђилас каже и да они који организују „своје људе“ на тим скуповима желе да изазову грађански рат.

„Они који на нашим скуповима организују своје људе, који гурају ову земљу у грађански рат, са ове стране неће наћи никога ко тако нешто жели да уради“, казао је Ђилас.