Прочитај ми чланак

ПОПУСТИО ПОД ПРИТИСКОМ: Вучић затражио помиловање за део ухапшених демонстраната

0

Александар Вучић је попустио пред захтевима опозиције, организатора протеста "1 од 5 милиона", као и ученика средње Филолошке школе у Београду, који су захтевали да се ослободе ухапшени демонстранти током суботњих и недељних протеста (међу њима и средњошколац Павле Цвејић).

Додуше, нема сумње да ће Вучић овај случај искористити да себе представи као некаквог државника и помиритеља, али је то мање битно од чињенице да ће макар део неправедно ухапешних бити пуштено на слободу.

Вучић је затражио од надлежних институција да буду усвојене жалбе свих ухапшених и осуђених због упада у зграду РТС и током протеста испред Председништва Србије, осим, како Вучић наводи, „оних који су починили најтежа кривична дела“ (нико заправо није ни оптужен за најтежа кривична дела).

Како сазнајемо, Вучић је од надлежних затражио да буду усвојене жалбе за све ухапшене и осуђене за прекршаје, док ће у складу са законом помиловати оне против којих се води кривични поступак.

Ипак, у притвору ће и даље остати тандем популарних „фантома“, као и особа која је наводно напала полицајце на протесту испред Председништва Србије.

Дакле, део протестаната ће остати у притвору, иако ће Вучић наредних дана у својим медијима себе да представља као „душу од човека“, који има разумевања и за политичке противнике.

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!