Прочитај ми чланак

ПОПОВИЋ: Само јака Војска Србије може одвратити сваки покушај насиља на Косову

0

Прогон Срба и рушење храмова Српске православне Цркве на Косову 2004. године директна су последица НАТО бомбардовања и плана албанских терориста, подржаних од појединих западних земаља, да се Косово етнички очисти од Срба, изјавио је министар Ненад Поповић.

Он је додао да се рушењем наших цркава затире траг о вековном постојању Срба на овој територији.

Министар без портфеља и председник Српске народне партије (СНП), преноси његова партија, у данашњем саопштењу, које преноси његова партија, наводи:

„Планове Албанаца и њихових западних партнера покварило је доношење Устава Републике Србије 2006. године и континуирана подршка коју је Русија пружала Србији у одбрани њеног суверенитета и заштити Резолуције 1244 Савета Безбедности УН“.

„Како нам се никада не би поновио погром из 2004, Србија мора да покаже још већу одлучност у одбрани свог Устава и Резолуције 1244, и да на сваком месту у свету, доследно и упорно руши лажну државност те творевине коју на српској територији покушавају да направе албански терористи“, сматра Поповић.

Он констатује да „НАТО и данас ћути и одобрава стварање некакве лажне војске Косова, састављене од терориста, са намером да понови злочине од пре 15 година, а Србија због тога Србија мора да још више ојача своју Војску, сарадњом са Русијом и другим пријатељским земљама“.

Само ће наша јака Војска, одлучност државе и чврстина у одбрани нашег права на Косово на основу Устава и међународног права, одвратити сваки покушај новог насиља.

На сваку нову претњу нашем народу, порука Србије мора бити да ће заштити Србе свим средствима и да у то нико не сумња, закључио је Поповић преноси СНП.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!