Прочитај ми чланак

СЕНЗАЦИЈА У ИНДИЈАН ВЕЛСУ: Колшрајбер избацио Ђоковића

0

Немачки тенисер после непуних 10 година успео да савлада Новака и да прође у осмину финала. Тамо га чека Гаел Монфис.

НЕПУНИХ десет година је Филип Колшрајбер чекао прилику да поново победи Новака Ђоковића и дочекао је у трећем колу Индијан Велса – 6:4, 6:4.

Није то био онај Новак из 2009. године који се пробијао ка светском врху, али није био ни близу оног Новака који тренутно у рукама истовремено држи три гренд слем титуле. Од самог наставка меча, прекинутог дан раније због олује, Немац је показао сигурност, која се увећевала са сваким новим добијеним поеном, за разлику од првог тенисера на свету.

Новак је колико-толико у првом сету успевао да прикрије проблеме у игри, али само до седмог гема у којем је Колшрајбер искористио брејк лопту и касније, пре свега захваљујући Ђоковићевим грешкама, освојио први сет.

Ни слика на почетку другог сета се није променила. Немац је лако долазио до поена, док је Ђоковић наставио да се мучи, допустивши ривалу чак два брејка, али и забринуо навијаче успореним крењама по терену. Да је ипак све у реду с његовим задрављем, показао је у осмом гему вративши један брејк (3:5), затим и у деветом који је сигурно освојио на свој сервис. Али, прекасно да заустави Колшрајберов јуриш у осмину финала и дуел са Гаелом Монфисом…

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!