Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ПОРУЧИО ШИПТАРСКИМ ВЛАСТИМА: Драги албански пријатељи, „Џаба сте кречили”

0

Током митинга у Смедереву, за време своје кампање „Будућност Србије”, Вучић је говорио о преговорима са албанским окупаторима у Приштини.

 – Имамо један озбиљан проблем – то су неозбиљни албански политичари. Они су, каже, хтели нама да поруче да се Београд ништа не пита, нису испунили ниједну обавезу коју имају, подигли су таксе, и може им се јер имају заштити великих сила, рекао је овом приликом први човек Напредне странке, а затим је додао:

– А онда су донели некакву платформу са којом треба да се сагласимо, а сада су припремили нови трик. Сад је изашао наш министар Пацоли, и каже да се сада састану наши пртеговарачи тимови. Да наставимо, ваљда под условима њихове платформе, признамо да је све њихово, да је Косово независна држава у којој треба да се формира специјални суд пред којем би одговарали Срби за ратне злочине, силовање Албанки, да се формира посебна комисија која ће да каже колику ратну одштету треба да платимо – прича Вучић.

Како је казао, од разговора никада нисмо бежали, „али да нас уцењујете и правите будалама, тај филм нећете гледати““.

– „Немојте да бринете људи. Јуче сам искористио једну српску реч у коју је стао сав српски гнев, а данас им поручујем „џабе сте кречили, нећете гледати тај филм – нагласио је Вучић.

Фото: Председништво Србије / Промо

Подсетио је да нису испунили ни своју једину обавезу из Бриселског споразума, формирање Заједнице српских општина, а потом су увели таксе од 100 одсто на српску робу, што је кршење ЦЕФТА споразума и ССП, „“јер имају заштиту великих западних сила“. Он је грађанима Србије на КиМ поручио да не брину, и да је Србија довољно јака да заштити свако дете и сваког човека.

– „Србија није више слаба као што је била 2004. када су вршили погром над вама, као 2008. када су проглашавали независност, није очајна и слаба када смо ми тражили катасрофалну предсуду Међуанродног суда праве, не понаша се осионо и бахато, али је довољно јака да заштити свако наше дете и сваког нашег човека и то сви у међународној заједници и на КиМ треба да имају у виду – подвукао је Вучић.

Рекао је да је блага реч ако би описао политичаре у Приштини неодговорнима. Они су, према његовим речима, нама покушали да кажу како су они ти који о свему одлучују, а да се Србија и наш народ ништа не пита.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!