Прочитај ми чланак

ЂЕРЕ ПОБЕЂУЈЕ у Калифорнији, за осмину финала бориће се са Кецмановићем!

0

Ласло Ђере је постао други тенисер из Србије који је изборио пласман у треће коло Мастерса у Индијан Велсу.

Ђере, који је добио специјалну позивницу за турнир после одличних резултата у Бразилу, победио је у другом колу Италијана Гвида Андреоција са 6:3, 6:4. Меч је трајао 87 минута.

Ласло је освојио у фебруару титулу на турниру АТП серије 500 у Рио де Жанеиру, потом је играо у финалу у Сао Паулу, а добро је очигледно кренуо и у Калифорнијској пустињи.

Он је тако заказао двобој са Миомиром Кецмановићем, који је недуго пре тога завршио победом меч са Немцом Максимилијаном Мертерером, 6:3, 6:2.

Биће то њихов званично први окршај на једном АТП турниру и добро је што ће Србија тако имати барем једног сигурног представника међу 16 најбољих.

У почетном сету, Ласло је повео са 4:0, да би потом изгубио гем на свој сервис, али му то није сметало да успешно заврши сет резултатом 6:3.

У другом сету, било је више узбуђења. Поново је тенисер из Сенте први дошао до брејка, у трећем гему, али је Италијан одмах узвратио (2:2).

Коначно, Ђере је начинио нови брејк у седмом гему, потом га валоризовао освајањем гема на свој сервис, да би на 5:4 одсервирао за победу у пласман међу 32 најбоља.

У наредну рунду прошао је и млади Канађанин Феликс Оже-Алијасим који је елиминисао деветог носиоца и полуфиналисту Мелбурна, Грка Стефаноса Циципаса, 6:4, 6:2.