БАКА ЉУБА (88) СРПКИЊА КОЈА ЖИВИ У ХРВАТСКОЈ, 55 година није имала струју …

0

Бака Љуба живи 80 километара од Трга бана Јелачића у Загребу и 10 километара од Глине

Љуба Обрадовић из Листоваче на Банији, 55 година живела је без струје, у 21. веку, у Хрватској, која је од 2013. године пуноправна чланица Европске уније.

Foto: Printscreen/Twitter/@SeverMaja

Бака Љуба живи 80 километара од Трга бана Јелачића у Загребу и 10 километара од Глине, а за њу и случајеве сличне њој (читај Србе), задужена је заменица градоначелника Бранка Бакшић, која једина брине о припадницима српске националне мањине.

О животу бака Љубе, која слабо види, а још слабије чује, која око главе и зглобова има завезане мараме, а на себи чак и по пет мајица због хладноће, која већ годинама живи потпуно сама и нема никог свог, могло би да се пише данима.

Ипак, у 88-ој години, када је како каже, већ навикла на овакве услове живота, бака Љуба је добила струју, изолацију и нови шпорет, а њене сузе у очима, тешко да ће вас оставити равнодушним.

Хрватска новинарка, која је на свом Твитеру објавила видео у коме бака Љуби постављају струју и изолацију, написала је да је пројекат финансирао анонимни донатор, а да је Бранка Башић, која о Србима у овом селу брине годинама и раније покушавала да покрене сличну акцију, међутим, није било довољно финансијских средсатава.

Реакцију бака Љубе погледајте у видеу:

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!

Оставите одговор