Прочитај ми чланак

НАРОДНИ ПРОТЕСТИ И ОВОГ ПЕТКА У Новом Саду, Нишу и још у 20 градова у Србији

0

Грађани су у протестним шетњама у Новом Саду, Нишу, Панчеву, Крушевцу, Пожеги, Вршцу, Старој Пазови, Суботици, Ваљеву, Кикинди, Ужицу, Пожаревцу, Врању, Чачку, Лазаревцу, Смедереву...

Грађани Новог Сада окупили су се седми пут на протесту. Плакати са увредљивим порукама учесницима протеста излепљени су током ноћи у ужем и ширем центру града, а засад нема информације ко је аутор увредљивих плаката.

На протест су заједно дошли студенти из кампуса, којима се обратио глумац и председник Покрета слободних грађана, Сергеј Трифуновић. Он им је говорио о недостатку масовности, подсетивши да када је он са колегама протестовао, пре 21 годину, трг у кампусу био пун.

Иако није било планирано, Трифуновић је говорио на протесту, пошто је карикатурста Предраг Кораксић Коракс спречен да дође.

И грађани Ниша су вечерас протестовали. Њима се обратио професор у пензији Чедомир Чупић и Габријела Илић из Иницијативе младих за Ниш без страха. После обраћања уследила је шетња до Нишке ТВ, која је приватизована И чијим радом нису задовољни. Новина на протесту у Нишу је то што ће окупљени моћи да потпишу Споразум с народом, Савеза за Србију.

Грађани Лазаревца су вечерас четврти пут протестовали. Обратила им се посланица Татјана Мацура, једна од опозиционих политичара који активно учествују у протестима „1 од 5 милиона“.