Прочитај ми чланак

СЛОБОДАН ГРАД: Почаствовани смо лажима из таблоида

0

Удружење "Слободан град" из Суботице саопштило је данас да је почаствовано лажима објављеним у таблоидима и чињеницом да се напредњачка медијска артиљерија највећег калибра бави овим локалним удружењем.

„Бити са друге стране лажи и клевета, које се пласирају о нама као тобожњим антисрбима, највеће је признање и част. Хајка која је подигнута у националним таблоидима показала је да не постоји разлика између градоначелника Суботице Богдана Лабана, у српској јавности познатог по насиљу и примитивизму, и Александра Вучића који се од примитивизма и насиља Лабанових приватних послушника и самог Лабана не ограђује.

Слободан град је непобитно утврдио да је објављени снимак албанског славља, тачније момачке вечери, начињен у Тетову пре око годину и по дана, а не у Суботици како су навели напредњачки пропагандисти.

Хајка на Слободан град поведена је због чињенице да смо, као самоникла иницијатива грађана која је за врло кратко време привукла велику пажњу локалне јавности, реаговали на покушај исељења старе занатске радње из градског пословног простора, при чему је Комисија за пословне просторе констатовала да је власнику уговор истекао месец дана пре стварног истека.

Бурегџиница „Спартак“ у Суботици има традицију дугу осамдесет година и налази се у власништву породице Реџепи која никада није крила да подржава Александра Вучића, те да редовно гласа за њега и Српску напредну странку. Породица Реџепи уредно измирује обавезе према држави, иако јој је током последњих годину дана удвостручен закуп објекта, а из неког разлога већ деценијама, иако је само закупац, плаћа и порез на имовину.

Покушајем да се једна накарадна административна одлука градских власти маскира у тобожње антисрпско деловање Слободног града и наводни албански екстремизам Љуљзима Реџепија, осведоченог присталице Александра Вучића и СНС, ког цела Суботица већ деценијама позанаје само по доброчинствима, сведочи о кризи у којој се налази Суботица. Проласком кроз таблоидног топлог зеца плаћамо цену свега што смо објавили о непотизму, злоупотребама и партитократији у Суботиции на ту околност смо такође поносни.

Ако је национална припадност породице Реџепи довољан разлога да иста буде најурена из пословног простора који користи још од почетка шездесетих година прошлог века, када то већ није успело бесмисленом констатацијом Комисије за пословне просторе, онда падају у воду сва заклињања Александра Вучића у права мањина и равноправност свих грађана.

Позивамо оне који су објавили слике сина Љуљзима Реџепија са неким од људи који су били оптужени за ратне злочине, а за нас неспорно представљају ратне злочинце, да буду доследни и објаве и фотографије на којима је млади Реџепи са кумовима и пријатељима самог напредњачког врха.

Иако не делимо укупне политичке ставове породице Реџепи, када је њихова подршка Александру Вучићу и СНС по среди и њихов евентуални став у вези Косова и Метохије чију независност не подржавамо, желимо да заштитимо достојанство Суботице и Суботичана. Наш град не сме да остане партитократска црна рупа у којој царују самовоља и приватни интереси“, каже се у саопштењу Слободног града.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!